Κινηματογραφος

Το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει με ταινίες που δεν θέλεις να χάσεις

Ταξιδεύει φέτος για πρώτη φορά στην Καβάλα και την Καστοριά

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντααααλί!
Ντααααλί © ATELIER DE PRODUCTION - FRANCE 3 CINÉMA - 2023

24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Οι ταινίες και το πρόγραμμα

Το ραντεβού είναι σταθερό. Όπως κάθε άνοιξη, έτσι και φέτος το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει 2 με 10 Απριλίου 2024 για το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε ακόμα περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Πάτρα και τα Χανιά, το φεστιβάλ ταξιδεύει φέτος για πρώτη φορά στην Καβάλα και την Καστοριά.

Chasse Gardee
Chasse Gardee ©Julien Panié

24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Οι ταινίες και το πρόγραμμα

Το πλούσιο πρόγραμμα του περιλαμβάνει 46 μεγάλου μήκους και 11 μικρού μήκους ταινίες. Η ταινία έναρξης είναι το «Το γύρισμα» της Cédric Kahn και ταινία λήξης το «Ντααααλί!» του Quentin Dupieux. Μεταξύ άλλων μην χάσετε τις ταινίες «Βίοι παράλληλοι«Το Παρίσι, αλλιώς» και το «Πανόραμα αστέρων». Η θεματική ενότητα της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην πόλη του Παρισιού γι αυτό και θα δούμε 6 ταινίες που μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε την Πόλη του Φωτός 100 χρόνια μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι.

#FFF24 Trailer | Bande Annonce

Το παρών θα δώσουν σημαντικά πρόσωπα του πολιτισμού όπως η διευθύντρια φωτογραφίας Naomi Amarger (Divertimentο), οι σκηνοθέτες Τάκης Κανδύλης (Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο), Cédric Kahn (Το γύρισμα, Υπόθεση Γκόλντμαν), Iris Kaltenbäck (Η αρπαγή), Anaïs Tellenne (Ο ονειροπόλος) και ο ηθοποιός Raphaël Personnaz (Μπολερό).

To πρόγραμμα παρουσιάζεται σε 6 ενότητες και δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει ταινίες σε αβάν πρεμιέρ, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες εκδηλώσεις.

Divertimento
Divertimento
Making of
Making of

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:
Αθήνα: Δαναός, Άστορ, Auditorium Théo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου
Θεσσαλονίκη: Παύλος Ζάννας, Σταύρος Τορνές
Πάτρα: Πάνθεον
Λάρισα: Victoria Cinemas
Χανιά: Αττικόν
Καβάλα: Απόλλων
Καστοριά: Ολύμπιον

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δείτε εδώ.

* Ο Voice 102.5 είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ