Κινηματογραφος

Ο Έλον Μασκ «ξαναχτύπησε» με... θύμα τα Όσκαρ

Τα tweets του και ο «διαγωνισμός» woke

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA

Έλον Μασκ: «Ξαναχτύπησε» με... θύμα τα Όσκαρ - Τα tweets του και ο «διαγωνισμός» woke

Η μεγαλύτερη βραδιά του κινηματογράφου, η 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση που ήταν γεμάτη αστέρια συγκεντρώθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας για να γιορτάσουν τον κινηματογράφο. Η ταινία Oppenheimer θριάμβευσε κερδίζοντας επτά από τα 13 Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ σνόμπαρε τα Όσκαρ σε μια σειρά από σχόλια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε μία από τις αναρτήσεις του στο X (πρώην Twitter), συνέκρινε τη λήψη ενός Όσκαρ με τη νίκη «στον woke διαγωνισμό».

«Το να κερδίσεις ένα Όσκαρ τώρα σημαίνει απλώς ότι κέρδισες τον διαγωνισμό woke», ανέφερε στην πλατφόρμα μικρομπλογκ. «Μάλλον έκανα λάθος», έγραψε σε επόμενη ανάρτηση.

Σε μια άλλη ανάρτηση ανέφερε: «Όταν ένα βραβείο αποδυναμώνεται, όλοι το γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που το έλαβαν, και δεν απαιτεί πλέον κάτι για να σε σέβονται».

Σύμφωνα με το λεξικό του Cambridge, ο όρος "woke" σημαίνει «συνειδητοποιημένος, ειδικά για κοινωνικά προβλήματα όπως ο ρατσισμός και η ανισότητα». Ωστόσο, ο κ. Μασκ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η «wokeness» επιδιώκει να καταστήσει την «κωμωδία παράνομη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ