Κινηματογραφος

Η καθηλωτική ερμηνεία του Andrea Bocelli με τον γιο του, Matteo, στα Όσκαρ (βίντεο)

Τραγούδησαν το «Time to Say Goodbye»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Andrea Bocelli με τον γιο του, Matteo στη σκηνή των Όσκαρ 2024
Ο Andrea Bocelli με τον γιο του, Matteo στη σκηνή των Όσκαρ 2024 © EPA / CAROLINE BREHMAN

Όσκαρ 2024: Η εμφάνιση του Andrea Bocelli με τον γιο του Matteo - Τραγούδησαν το «Time to Say Goodbye»

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν στα Όσκαρ 2024 ήταν - αδιαμφισβήτητα - εκείνη όπου ο Andrea Bocelli και ο γιος του, Matteo, εμφανίστηκαν στη σκηνή για να τραγουδήσουν στο «In Memoriam», το «Time to Say Goodbye», για όλους τους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή το 2023. 

Όσκαρ 2024: Η εμφάνιση του Andrea Bocelli στη σκηνή, 25 χρόνια μετά την τελευταία φορά

Ο Andrea Bocelli εμφανίστηκε για τελευταία φορά στα Όσκαρ πριν από 25 χρόνια. Το 1999 ο διάσημος τενόρος τραγούδησε - εξίσου καθηλωτικά - μαζί με την Celine Dion το υποψήφιο για Όσκαρ τραγουδιού «The Prayer». «Ήταν πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, είναι αλήθεια, αλλά η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς στα Όσκαρ, μαζί με τη αγαπημένη μου φίλη και υπέροχη καλλιτέχνιδα, είναι ακόμα πολύ φρέσκια και ζωντανή στο μυαλό μου», λέει ο Bocelli στο A.frame. «Και εξακολουθώ να νιώθω τα ίδια συναισθήματα όταν το σκέφτομαι. Η Celine ήταν εξαιρετική. Το ντουέτο μας είχε μια χημεία που σπάνια βρίσκει κανείς σε μια ολόκληρη καριέρα».

Η επιστροφή του Andrea Bocelli στα Όσκαρ μαζί με τον Matteo

«Βρίσκομαι σε μια διαφορετική εποχή της ζωής μου τώρα - μια ενδιαφέρουσα εποχή ώριμης ηλικίας που δεν είναι χωρίς εκπλήξεις, αν και οι θετικές είναι λίγο λιγότερες από τις αρνητικές», συνέχισε ο Bocelli. «Ο ενθουσιασμός μου, ωστόσο, και η θέληση να προσελκύσω την ομορφιά μέσω της τέχνης, που είναι ένα εξαιρετικό δώρο από τους ουρανούς - η ανάγκη να μεταδώσω θετικά συναισθήματα, να χαρίσω λίγη γαλήνη σε όσους ακούνε - είναι τα ίδια συναισθήματα που είχα τότε. Ακόμα περισσότερο τώρα, αν σκεφτεί κανείς ότι επέστρεψα σε αυτή τη φαντασμαγορική βραδιά των Όσκαρ με κάποιον που είναι πιο αγαπητός σε εμένα: ο γιος μου. Η φωνή μου θα μεταφέρει όλη τη στοργή και την ευγνωμοσύνη που νιώθω – τόσο για το τραγούδι (και για όσους το αγαπούν ή το αγάπησαν), όσο και για τη ζωή (και για Αυτόν που το δημιούργησε)».

Μαζί με τον Andrea Bocelli στη σκηνή των Όσκαρ βρέθηκε ο γιος του, Matteo«Σε όλο τον κόσμο, τα Όσκαρ είναι η κορωνίδα. Το να είσαι εκεί είναι απλά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Έχω ήδη τραγουδήσει πολλές φορές με τον πατέρα μου, αλλά η διαφορά εδώ έγκειται στο τι θα παίξουμε μαζί. Το "Time to Say Goodbye" δεν είναι απλώς ένα τραγούδι — είναι ο εθνικός ύμνος της οικογένειάς μου. Είναι το σπίτι. Είναι η φωνή και η μουσική του πατέρα μου. Είναι το θεματικό τραγούδι εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων αναμνήσεων από την παιδική μου ηλικία μέχρι την ενηλικίωση... Εκτός από μεγάλη τιμή και ευθύνη, είναι ένα επαγγελματικό ορόσημο — ίσως ακόμη και μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής».

Το "Time to Say Goodbye" είναι μια διασκευή του επιτυχημένου τραγουδιού του Bocelli, "Con te partirò". Αυτή η νέα έκδοση έρχεται 30 χρόνια μετά το πρωτότυπο και δεν χρησιμεύει μόνο ως ντουέτο μεταξύ πατέρα και γιου, αλλά και ως συνεργασία με τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Hans Zimmer, ο οποίος διασκεύασε το τραγούδι με μια νέα ενορχήστρωση. «Είναι το τραγούδι της ζωής μου, το ποπ κομμάτι που με αντιπροσωπεύει περισσότερο σε όλο τον κόσμο», λέει ο Andrea Bocellei και συνεχίζει: «Το να το ξαναεπισκεφτούμε, με την τυχερή μας συνεργασία με τον Hans Zimmer, και να το τραγουδήσουμε μαζί με τον Matteo - ο οποίος, στο μεταξύ, έγινε συνάδελφός μου - είναι μια συναρπαστική πρόκληση και μεγάλο δώρο. Είναι ένα νέο ντεμπούτο που περιμένω με το ίδιο πάθος που είχα τότε, ίσως με λίγη περισσότερη σοφία αλλά πάντα με τη  στοργή του κοινού που κράτησε τόσα χρόνια αναλλοίωτη».

Andrea και Matteo Bocelli ερμηνεύουν το «Time to Say Goodbye» στη σκηνή των Όσκαρ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ