Κινηματογραφος

Η μανία «Barbenheimer» μεταφέρεται στα Όσκαρ 2024 - Φρενίτιδα στοιχημάτων στις ΗΠΑ

Τα δύο βαριά χαρτιά του box office συγκρούονται και στις προβλέψεις για τα βραβεία της Ακαδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όσκαρ 2024: Η μανία «Barbenheimer» τροφοδοτεί τον τζόγο στις ΗΠΑ - Η μάχη των δυο ταινιών που μονοπώλησαν το box office.
Μετά την καλοκαιρινή αναμέτρηση στο box office, η μάχη του «Barbenheimer» μεταφέρεται στα βραβεία Όσκαρ © EPA/Allison Dinner

Όσκαρ 2024: Η μανία «Barbenheimer» τροφοδοτεί τον τζόγο στις ΗΠΑ - Η μάχη των δυο ταινιών που μονοπώλησαν το box office.

Το Χόλιγουντ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου και τη διεξαγωγή της 96ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Όσκαρ 2024: Η μανία «Barbenheimer» τροφοδοτεί τον τζόγο στις ΗΠΑ - Η μάχη των δυο ταινιών που μονοπώλησαν το box office.
Το Χόλιγουντ ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή της 96ης απονομής των βραβείων Όσκαρ © EPA/Allison Dinner

«Barbenheimer»: Η αναμέτρηση μεταφέρεται στα Όσκαρ

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη φετινή τελετή, την οποία θα παρακολουθήσουμε και φέτος ζωντανά στην COSMOTE TV, η καλοκαιρινή αναμέτρηση του box office που γέννησε τον όρο «Barbenheimer» μεταφέρεται στους διαδικτυακούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη και πέντε άλλες πολιτείες επιτρέπουν το ποντάρισμα στα Βραβεία Όσκαρ αυτής της Κυριακής, όπου η «Barbie» και το «Oppenheimer» θα διαγωνιστούν για την καλύτερη ταινία, καθώς και άλλες διακρίσεις.

Οι παίκτες μπορούν να βάλουν τα χρήματά τους σε κορυφαία βραβεία, όπως καλύτερης ταινίας, ηθοποιού ή ηθοποιού ή να ρισκάρουν σε κατηγορίες χαμηλότερου προφίλ, όπως ο καλύτερος ήχος ή τα κινούμενα σχέδια μικρού μήκους.

Oppenheimer | New Trailer

Τα στοιχήματα για τα Όσκαρ 2024

Η δημοτικότητα του «Barbie» και του «Oppenheimer» πιθανότατα θα μεταφραστεί σε ρεκόρ ποσών για τα Όσκαρ, δήλωσε ο Bill Speros, ανώτερος αναλυτής στοιχημάτων στο Bookies.com, έναν ιστότοπο που ανήκει στον όμιλο Gambling.com. Ο νόμιμος στοιχηματισμός για τις υψηλότερες διακρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας ξεκίνησε στο Νιου Τζέρσεϊ το 2019, όπως αναφέρει το Reuters.

Φέτος «είναι η πρώτη ευκαιρία για τους ανθρώπους να στοιχηματίσουν σε δύο ταινίες, και σταρ από αυτές τις ταινίες, που είχαν πραγματική μαζική απήχηση», δήλωσε ο αναλυτής.

Ο τζόγος βρίσκεται σε άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2018, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο ώστε τα αθλητικά στοιχήματα να επεκταθούν σε εθνικό επίπεδο. Οι κρατικοί αξιωματούχοι το έχουν υιοθετήσει ως έναν τρόπο για να ενισχύσουν τα φορολογικά έσοδα και να αποτρέψουν τους ανθρώπους από τα παράνομα στοιχήματα, παρά τους κινδύνους οικονομικών ζημιών για τους παίκτες.

Όσκαρ 2024: Η μανία «Barbenheimer» τροφοδοτεί τον τζόγο στις ΗΠΑ - Η μάχη των δυο ταινιών που μονοπώλησαν το box office.
Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ πρωταγωνιστεί και στα στοιχήματα για τα Όσκαρ © Netflix

Αν και τα ακριβή στοιχεία δεν αποκαλύπτονται, το Super Bowl του περασμένου μήνα αναμενόταν να αντλήσει στοιχήματα 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Ένωση Παιγνίων.

Το στοίχημα στα Όσκαρ είναι ένα μικρό κλάσμα του ποσοστού αυτού, («θα λάβετε περισσότερα χρήματα σε έναν αγώνα της κανονικής σεζόν στο ΝΒΑ», είπε ο Speros), αλλά δίνει στα καζίνο την ευκαιρία να προσελκύσουν παίκτες που δεν ενδιαφέρονται για αθλητικά γεγονότα.

Όσκαρ 2024: Μεγαλύτερη η γυναικεία συμμετοχή στα στοιχήματα

Ο Johnny Avello, διευθυντής αγώνων και αθλητικών επιχειρήσεων στο DraftKings, είπε ότι η εταιρεία βλέπει μεγαλύτερη συμμετοχή από γυναίκες στα Όσκαρ.

Λένε «δεν θέλω να στοιχηματίσω στο ποδόσφαιρο, αλλά τώρα μιλάτε για τα βραβεία Όσκαρ και τώρα είστε στο δικό μου πεδίο», δήλωσε ο Avello. «Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε μεγαλύτερη συμμετοχή από γυναίκες αυτή την εποχή του χρόνου».

Εκτός από το Νιου Τζέρσεϊ και τη Μασαχουσέτη, τα στοιχήματα για τα Όσκαρ επιτρέπονται στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, την Αριζόνα, το Κάνσας και τη Λουιζιάνα. Η Καλιφόρνια, η πατρίδα των βραβείων Όσκαρ, δεν επιτρέπει τον στοιχηματισμό για τις τιμητικές διακρίσεις.

Barbie | Main Trailer

Αρκετές άλλες πολιτείες απαγορεύουν τον τζόγο σε γεγονότα με προκαθορισμένα αποτελέσματα, όπως τα Όσκαρ, λόγω του κινδύνου να διαρρεύσουν εκ των προτέρων.

Στο Οντάριο του Καναδά, το FanDuel (FLTRF.L), ανοίγει μια νέα καρτέλα που προσφέρει στοιχήματα για το τι φορέσει η ηθοποιός του «Barbie» Μάργκο Ρόμπι, ή εάν κάποιος θα πέσει ενώ δέχεται βραβείο. Αυτοί οι τύποι στοιχημάτων, που δεν σχετίζονται με τους νικητές, δεν επιτρέπονται σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ.

Ξεκάθαρο φαβορί το «Oppenheimer»

Οι πιθανότητες για τα αποτελέσματα της Κυριακής έχουν αλλάξει, καθώς διάφοροι οργανισμοί του Χόλιγουντ έκαναν τις επιλογές τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενώ η «Barbie» κέρδισε τη μάχη του box office με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, το «Oppenheimer» είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης για το τρόπαιο καλύτερης ταινίας.

Η ταινία για την κούρσα κατασκευής της ατομικής βόμβας έχει κερδίσει τα κορυφαία βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών και σε άλλους διαγωνισμούς.

Μια εβδομάδα πριν από την απονομή των Όσκαρ, θα χρειαζόταν ένα στοίχημα 50 δολαρίων στο «Oppenheimer» για να κερδίσει κάποιος πίσω 51 δολάρια για κέρδος 1 δολαρίου, σύμφωνα με την DraftKings. Αντίστοιχα, οι αποδόσεις για τη «Barbie» ήταν 35 προς 1.

(Με πληροφορίες του Reuters)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ