Κινηματογραφος

Η Disney στον «κυκλώνα» αποχωρήσεων - Ακόμα ένα στέλεχος απομακρύνεται

Μετά τις πρόσφατες απογοητευτικές εισπρακτικές επιδόσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Disney στον «κυκλώνα» αποχωρήσεων - Ακόμα ένα στέλεχος απομακρύνεται
Η Disney στον «κυκλώνα» αποχωρήσεων - Ακόμα ένα στέλεχος απομακρύνεται © Unsplash

Disney: Ακόμα μία μεγάλη αποχώρηση στελέχους - Μετά τις πρόσφατες απογοητευτικές εισπρακτικές επιδόσεις

Η Disney προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία του κινηματογραφικού στούντιο ζωντανής δράσης της, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger προσπαθεί να αντιστρέψει την τύχη του γίγαντα της ψυχαγωγίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sean Bailey θα αποχωρήσει μετά από μιάμιση δεκαετία στη θέση αυτή. Μία αποχώρηση που έρχεται μετά τις πρόσφατες απογοητευτικές εισπρακτικές επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Haunted Mansion και Jungle Cruise.

Ο Bailey θα αντικατασταθεί από τον David Greenbaum, επικεφαλής της Searchlight Pictures της Disney.

Η Disney δήλωσε ότι ο Bailey θα παραμείνει στην εταιρεία ως παραγωγός στην επερχόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας Tron: Ares και σε άλλα έργα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Bailey επέβλεψε τις live-action προσαρμογές των ταινιών Alice in Wonderland, Maleficent και The Jungle Book.

Στις blockbuster ταινίες του περιλαμβάνονται επίσης οι ταινίες The Lion King, Beauty and the Beast και Aladdin. Όλες μαζί οι παραγωγές του απέφεραν περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις για την εταιρεία.

Πέρυσι, όμως, ήταν υπεύθυνος και για τη Μικρή Γοργόνα, η οποία δεν κατάφερε να σημειώσει την επιτυχία των άλλων. Ο Greenbaum, που διορίστηκε στον νέο του ρόλο ως προέδρος των Disney Live Action και 20th Century Studios, συμμετείχε στην ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία απέσπασε 11 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας, για τα φετινά Όσκαρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ