Κινηματογραφος

Ένα τέλος και μια αρχή: Ο πλανήτης εκδικείται

Οι εικόνες των καταστροφών από το βίαιο ξέσπασμα της φύσης, έχουν ενδιαφέρον

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 905
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα τέλος και μια αρχή
Ένα τέλος και μια αρχή

Ένα τέλος και μια αρχή: Κριτική για την ταινία της Μαχάλια Μπέλο, με πρωταγωνιστές τους Τζόντι Κόμερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κάθριν Γουότερστον

Πρωτοφανή και ακραία φυσικά φαινόμενα με ατελείωτη βροχή και δυνατές καταιγίδες μετατρέπουν το Λονδίνο σε υγρό τάφο για χιλιάδες κατοίκους. Μια νεαρή γυναίκα και το νεογέννητο βρέφος της προσπαθούν να βρουν ένα καταφύγιο σωτηρίας, αλλά οι κίνδυνοι ακόμη και μετά το πέρας των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι αμέτρητοι.

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της η ταλαντούχα Μαχάλια Μπέλο, χρησιμοποιεί το σενάριο της Άλις Μπιρχ («Normal People») για να διηγηθεί μια ιστορία επιβίωσης. Όμως παρά την πολλά υποσχόμενη ιδέα που κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπότητα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η τελική γεύση που αφήνει το φιλμ είναι μιας αδέξιας προσπάθειας να συνδεθεί ο εφιάλτης της οικολογικής καταστροφής με μια απλοϊκή ματιά γύρω από τη δύναμη της μητρότητας. Παρά την αξιοσημείωτη προσπάθεια της Τζόντι Κόμερ («Killing Eve») να πλάσει ένα δυνατό γυναικείο πορτρέτο, το φιλμ δεν γίνεται όσο συναρπαστικό υπόσχεται. Πάντως οι εικόνες των καταστροφών από το βίαιο ξέσπασμα της φύσης και του μετα-αποκαλυπτικού Λονδίνου με τα κατεστραμμένα κτίρια και τους δρόμους ποτάμια, έχουν ενδιαφέρον.

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ (The End We Start From) - trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ