Κινηματογραφος

Εκεί που το κακό παραμονεύει: Μεταφυσικός τρόμος από την Αργεντινή

Σκηνές που προκαλούν ανατριχίλα

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 905
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκεί που το κακό παραμονεύει
Εκεί που το κακό παραμονεύει

Εκεί που το κακό παραμονεύει: Κριτική για την ταινία του Νταμιάν Ρούγκνα, με πρωταγωνιστές τους Ιεζεκείλ Ροντρίγκεζ, Ντεμιάν Σαλομόν, Λουίς Ζιεμπρόβσκι, Σίλβια Σαμπατάρ

Σε απομονωμένη αγροτική περιοχή της Αργεντινής οι κάτοικοι ενός χωριού υποψιάζονται πως μια δαιμονική παρουσία έχει στοιχειώσει τον γιο μιας οικογένειας.

Ένα τρομακτικό μεταφυσικό θρίλερ από την Αργεντινή που έχει αποκτήσει δυνατή φήμη χάρη στις διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ και τα εγκωμιαστικά σχόλια της διεθνούς κριτικής. Κάποιες πραγματικά εμπνευσμένες σκηνές που προκαλούν ανατριχίλα και μια πιασάρικη ιδέα που κινεί τα νήματα της αιματοβαμμένης πλοκής (μιλάμε για πάρα πολύ αίμα!) είναι τα ισχυρά θεμέλια τούτης της βίαιης –στα όρια του σαδισμού– ταινίας τρόμου που θα λατρέψουν οι φαν του είδους, αλλά οι υπόλοιποι μάλλον θα νιώσουν το στομάχι τους να ανακατεύεται. Στις απίστευτες νοσηρές εικόνες που σκιτσάρει ο αν μη τι άλλο ταλαντούχος Νταμιάν Ρούνγκα υπάρχουν και 2-3 (σαν αυτή με το τσεκούρι στο πρώτο ημίωρο του φιλμ ή εκείνη με το σκυλί και το παιδί) οι οποίες μετά από χρόνια θα θεωρούνται σίγουρα κλασικές για τους φανατικούς σπλατεράδες. Απουσιάζει πάντως ο στιβαρός σεναριακός ιστός με τα πειστικά δείγματα αλληγορίας (οι «σάπιοι» είναι οι μολυσμένοι από το Κακό αγρότες, ενώ υπάρχουν στοιχεία που αναφέρονται στη μόλυνση του περιβάλλοντος από την αλόγιστη και καταστροφική ανθρώπινη χρήση) που θα μετέτρεπε τούτο το θρίλερ σε πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ (When Evil Lurks) - trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ