- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ταινία «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα έχει πλέον την κάρτα τίτλων της
13 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία σκηνοθετική του προσπάθεια
Megalopolis: Η πρώτη εικόνα από τη νέα ταινία του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα
Η νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη του «Νονού» (1972) και του «Αποκάλυψη, Τώρα!» (1979), Φράνσις Φορντ Κόπολα, 13 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία σκηνοθετική του προσπάθεια, με το «Twixt» (2011), είναι επιτέλους στα τελικά στάδια παραγωγής της. Χωρίς να ξέρουμε ακόμα ακριβώς πότε θα κάνει πρεμιέρα, η αινιγματική «Megalopolis» έχει πλέον την κάρτα τίτλων της, που αποτελεί και το διαφημιστικό λογότυπο της ταινίας.
Ο Κόπολα έχει ασχοληθεί με μεγάλες και κοστοβόρες παραγωγές, σαν εκείνη του «Αποκάλυψη, Τώρα!», που πήρε 238 ημέρες για να γυριστεί μέσα στη ζούγκλα (κάτι το οποίο δεν είχε ξανασυμβεί ως τότε) και κόστισε 31 εκατομμύρια δολάρια, ένα πολύ υψηλό «budget» για την εποχή, που όμως κερδήθηκε και με το παραπάνω στις κινηματογραφικές αίθουσες, με το «box office» της ταινίας να αγγίζει τα 104,8 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη, ο Κόπολα έχει κάνει και κατά πολύ «μικρότερες» ταινίες, σαν το «Outsiders» και το «Rumble Fish» (1983), που κόστισαν 10 εκατομμύρια το καθένα για να γυριστούν, αλλά έγιναν αργότερα καλτ επιτυχίες.
Megalopolis: Τι γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα
Το «Megalopolis» φαίνεται να ανήκει στην πρώτη κατηγορία ταινιών του σκηνοθέτη, αφενός γιατί έχει ήδη κοστίσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια ως παραγωγή και αφετέρου γιατί υπάρχει η υπόνοια πως θα κάνει τελικά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου η ταινία του Κόπολα, «Αποκάλυψη, Τώρα!» είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα το 1979. Επίσης, σύμφωνα με πηγές, πρόκειται για μία επική ταινία επιστημονικής φαντασίας, ένα είδος που παραδοσιακά έχει υπάρξει φιλόδοξο στην ιστορία του κινηματογράφου.
Η ταινία, της οποίας ο τίτλος θυμίζει το «Metropolis» (1928) του Φριτς Λανγκ, την πρώτη δηλαδή επική ταινία επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκε ποτέ, θα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, μετά από μία μεγάλη καταστροφή που την έχει αφήσει ερείπιο. Στο κέντρο της ιστορίας θα βρίσκεται η Τζούλια (την οποία θα υποδύεται η ηθοποιός Νάταλι Εμάνιουελ), μία γυναίκα που διχάζεται μεταξύ των ιδεών του κλασικιστή πατέρα της, Φρανκ και του φουτουριστή αρχιτέκτονα ερωμένου της, Σίζαρ (τον οποίο θα υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ), ο οποίος θέλει να ξαναχτίσει την Νέα Υόρκη σαν μία πόλη του μέλλοντος. Το καστ θα συμπληρώνουν άλλοι, διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Τζιανκάρλο Εσποσίτο, ο Λόρενς Φίσμπερν, η Κλόε Φάινμαν, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Σία Λε Μπουφ, ο Τζέισον Σουόρτσμαν και ο Τζον Βόιτ, μεταξύ άλλων.
Όπως έχουν υποστηρίξει ηθοποιοί και άνθρωποι του κύκλου του Κόπολα, ο σκηνοθέτης στριφογύριζε την ιδέα στο μυαλό του εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από το 1982, σύμφωνα με τον ηθοποιό Ρομπ Λόου. Το τρίτο μέρος της τριλογίας του «Νονού», η μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος τρόμου του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας» (1992), με τον Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του τίτλου, όπως και άλλες παραγωγές τις οποίες ο Κόπολα ανέλαβε στο μεταξύ, πήγαν πίσω το πρότζεκτ της «Megalopolis». Χωρίς να έχουμε ακόμα αρκετές πληροφορίες για την ταινία, μοιάζει να πρόκειται για το «κύκνειο άσμα» του 84χρονου πλέον σκηνοθέτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.