Κινηματογραφος

Σιδερένια γροθιά: Η ατσάλινη ερμηνεία του Ζακ Έφρον

Η πραγματική ιστορία των αδελφών Φον Έριχ από τον Σον Ντέρκιν

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 903
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιδερένια γροθιά: Η ατσάλινη ερμηνεία του Ζακ Έφρον

Σιδερένια γροθιά: Κριτική για την ταινία του Σον Ντέρκιν με τους Ζακ Έφρον, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, Λίλι Τζέιμς, Χολτ Μακάλανι

Η πραγματική ιστορία των αδελφών Φον Έριχ, που έγραψαν ιστορία στον χώρο της αμερικανικής επαγγελματικής πάλης της δεκαετίας του ’80 και η σχέση τους με τον επιβλητικό, σκληρό πατέρα ο οποίος πάντα τους ωθούσε στα άκρα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο Σον Ντέρκιν («Μάρθα, Μάρσι, Μέι, Μαρλίν», «Η παγίδα») είναι ικανότατος αφηγητής και δεξιοτέχνης σεναριογράφος, οπότε η αληθινή ιστορία των θρυλικών για τον χώρο του wrestling αδελφών Φον Έριχ, μοιάζει κάπως με βούτυρο στο ψωμί του Αμερικανού σκηνοθέτη. Πιασάρικο θέμα, ειδικά για τους λάτρεις του αθλήματος, πυκνογραμμένη δραματουργία που τονίζεται από τη φιγούρα ενός καταστροφικού πατέρα (ο Χολτ Μακάλανι του «Mindhunter» στον ρόλο), ρεαλισμός που σπάει κόκαλα, ειδικά στις καλοφτιαγμένες σκηνές του ριγκ, αλλά και ένα συζητήσιμο σχόλιο πάνω στη θρησκοληψία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ο Ζακ Έφρον σε μια δυνατή ερμηνεία μεταμόρφωση είναι λόγος από μόνος του για να δει κάποιος το φιλμ που αποτελεί μια μελαγχολική, ευθεία παραβολή για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου.  

Σιδερένια Γροθιά (The Iron Claw) | Official Trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ