Κινηματογραφος

Αγίου Βαλεντίνου: 14 ταινίες ιδανικές για movie date

Δεν στάζουν όλες μέλι αλλά ενδείκνυνται για το ρομαντικότερο ραντεβού

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14 ταινίες για του Αγίου Βαλεντίνου

Οι πιο ρομαντικές ταινίες για του Αγίου Βαλεντίνου

Όσα είναι τα αστέρια στον ουρανό, είναι και οι ρομαντικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει από τις απαρχές του κινηματογράφου. Kι από αυτές, πιστέψτε με, έχω παρακολουθήσει ένα πραγματικά τεράστιο αριθμό. Λατρεύω τα θρυλικά love stories, αυτά που συνήθως στο τέλος αφήνουν έναν κόμπο στον λαιμό, αλλά και τα χολυγουντιανά rom coms που με κάνουν να χαμογελώ αυθόρμητα και να αναρωτιέμαι αν είναι όντως εφικτό ο απόλυτος έρωτας να σε βρει στην επόμενη γωνία. Στις ταινίες που προτείνω με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, απέφυγα να συμπεριλάβω all time classics, όπως ο «Τιτανικός», «Ο γάμος του καλύτερου μου φίλου», το «When Harry Met Sally» και πολλά ακόμα, πολύ απλά γιατί η λίστα θα μεγάλωνε υπερβολικά. Ωστόσο, ακολουθούν 14 πλέον κατάλληλες προτάσεις, για το ρομαντικότερο movie night, και μην ξεχάσετε καραμελωμένα ποπ κορν για έξτρα γλύκα.

1. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)
Μαθήματα φλερτ από τον Matthew Mcconaughey και την Kate Hudson, που ίσως έφτιαξαν ένα από τα πιο ταιριαστά και fun δίδυμα στην ιστορία των feel-good ταινιών αυτού του είδους. Η δημοσιογράφος Andie Anderson για χάρη ενός ρεπορτάζ πρέπει να σαγηνεύσει έναν τυχαίο άντρα, να τον κάνει να την ερωτευτεί και μετά να τη χωρίσει σε δέκα μέρες. Μόνο τυχαίος δεν είναι ο κούκλος Benjamin Barry που πέφτει στον δρόμο της, και που κατά μια διαβολική σύμπτωση έχει βάλει ένα στοίχημα με το αφεντικό του να κρατήσει μια σχέση, με νύχια και με δόντια, για επίσης δέκα μέρες.

Matthew McConaughey picks up a girl in 40 seconds

2. Love Me if You Dare (2003) 
Πάντα θα κλαίω με το φινάλε της συγκεκριμένης ταινίας που αποτίει φόρο τιμής σε όλους τους εφηβικούς έρωτες του κόσμου. Πιστεύω ότι όποιος παρακολουθεί την ταινία, κατά τη διάρκειά της, στριφογυρίζει κάπως στον παρελθόν του – ειδικά στην περίπτωση που έτρεφε αισθήματα για κάποιον «φίλο». Η Marion Cotillard και ο Guillaume Canet περνούν μια ολόκληρη ζωή μέχρι να πουν «σ’ αγαπώ» εξαιτίας του εκνευριστικού παιχνιδιού! «Τολμάς; Τολμώ!» Ενδιαφέρον fact οτι αυτοί οι δύο είναι μαζί και στην πραγματική ζωή.

Love Me If You Dare - Trailer

3. 500 Days of Summer (2009)
H Zooey Deschanel είναι μια πραγματικά ερωτεύσιμη τύπισσα, αν και θεωρώ ότι αυτό που κάνει τον «τύπο της διπλανής πόρτας», Joseph Gordon-Levitt, να κολλάει τόσο πολύ μαζί της είναι η αίσθηση πως μοιάζει κάπως «αλλού» αν και φαίνομενικά ανταποκρίνεται στα συναισθήματά του, με τους δύο να ξεκινούν ιδανικά τη σχέση. Ο πρωταγωνιστής παίρνει ένα μάθημα ζωής όταν τον παρατάει ξαφνικά, όπως ξαφνικά μπήκε στη ζωή του, κι εμείς αναπολούμε μαζί του τη γλυκύτατη σκηνή στο ασανσέρ ακούγοντας The Smiths.

(500) Days of Summer- "I love the Smiths" scene

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Ρομαντικό δράμα επιστημονικής φαντασίας για πολύ κλάμα. Ο μοναδικός Jim Carrey ανακαλύπτει πως η πρώην του, Kate Winslet, τον έχει διαγράψει από τις αναμνήσεις της μέσω μιας εταιρείας που παρέχει αυτή την υπηρεσία ως τρόπο αντιμετώπισης του συναισθηματικού πόνου, και καθώς αποφασίζει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, θυμάται όσα έζησαν στη σχέση τους. Τι είναι προτιμότερο άραγε; Να ξεχνάμε διαπαντός τον ανθρώπο που ευθύνεται για την ερωτική μας απογοήτευση ή να ζούμε για πάντα με αυτή;

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (1/11) Movie CLIP - Train Ride (2004) HD

5. P.S. I Love You (2007)
H απάντηση στο «Eternal Sunshine of the Spotless Mind». Η Χόλι (Hilary Swank) και ο Τζέρι (Gerard Butler) γνωρίζονται στην Ιρλανδία και είναι το τέλειο ζευγάρι. Η ευτυχία τους όμως δεν θα κρατήσει για πάντα. Της αφήνει μια σειρά από μηνύματα με την πρόθεση να τη βοηθήσει να απαλύνει τον πόνο της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή χωρίς αυτόν. Η ταινία περνά το μήνυμά της. Είναι προτιμότερο να έχεις αγαπήσει ακόμα και αν αυτό έχει χαθεί, παρά να μην έχεις αγαπήσει ποτέ.

P.S. I Love You Official Trailer #1 - (2007) HD

6. Notting Hill (1999)
Η διασημότερη σταρ του Χόλιγουντ γνωρίζεται τυχαία μ’ ένα βιβλιοπώλη... αnd the rest is history, με φόντο την διασημότερη περιοχή του Λονδίνου. Η Julia Roberts και ο Hugh Grant, στο απόγειο της καριέρας τους και με το απαράμιλλο στιλ των late 90s, βάζουν τη δική τους σφραγίδα στη λίστα με τις ρομαντικότερες ταινίες όλων των εποχών! Η πρωταγωνίστρια παραδίδει έξτρα μάθημα αυτοπεποίθησης, με τη διάσημη ατάκα: «After all… I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her».

Notting Hill (9/10) Movie CLIP - Just a Girl (1999) HD

7. Me Before You (2016) 
Μια χαρούμενη κοπέλα του μεροκάματου με εκκεντρικά outifits, που δεν θυμίζει σε πολλά τη «Μητέρα των Δράκων», η Εmilia Clarke, καλείται να συνεργαστεί με έναν πάμπλουτο κούκλο, που από εκεί που έκανε την τέλεια ζωή, πλέον βρίσκεται στη χειρότερή του φάση, καθώς καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το love story τους μένει στη μέση, παρ' όλο που θα μπορούσε να εξεληχθεί, αν ο πρωταγωνιστής δεν είχε χάσει κάθε διάθεση για ζωή. Απαραίτητα τα χαρτομάντιλα για το τέλος.

Me Before You Official Trailer #1 (2016) -  Emilia Clarke, Sam Claflin Movie HD

8. Friends with benefits (2011)
Η Μila Kunis εδώ είναι το απόλυτο «cool girl» και ο Justin Timbarlake ένας κούκλος με αν μη τι άλλο προβλήματα δέσμευσης. Στην ταινία που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, θίγεται η μεγάλη τάση της εποχής, το φιλικό σεξ χωρίς να υπάρχει δέσμευση για κάτι πιο σοβαρό. Το εκρηκτικό κινηματογραφικό δίδυμο λοιπόν, γίνονται φίλοι που ενίοτε επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις, απελευθερώνονται σεξουαλικά και στο τέλος καψουρεύονται ο ένας τον άλλον.

FRIENDS WITH BENEFITS - Trailer

9. Νo strings attached (2011)
Στο ίδιο μήκος κύμματος με το «Friends with benefits», που μάλιστα κυκλοφόρησαν το ίδιο διάστημα. Η Natalie Portman –που δεν την έχουμε συνηθίσει σε αυτούς τους ρόλους– είναι αλλεργική στις δεσμεύσεις, αλλά και ο Ashton Kutcher –που πρωταγωνιστεί κυρίως σε τέτοιες ταινίες– έχει απαρνηθεί τις σχέσεις. Αρχικά συμφωνούν πως το μεταξύ τους θα περιορίζεται στο ανέμελο σεξ, αλλά γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με τα αισθήματά τους και τα πράγματα περιπλέκονται. Γίνεται να είναι μόνο φίλοι; Γενικά, μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα;

No Strings Attached Official Trailer (HD)

10. About time (2013)
Ο πρωταγωνιστής αρκεί να βρεθεί σ’ έναν σκοτεινό χώρο, να σφίξει τις γροθιές του και επιστρέφει στο παρελθόν του για να διορθώσει ό,τι επιθυμεί, να ξαναζήσει τη στιγμή και γενικά να βρει την αγάπη. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά καθώς με μια του κίνηση μπορεί να αλλάξει δραματικά το μέλλον – δηλαδή το παρόν. Τελικά προκύπτει το συμπέρασμα πως η ζωή είναι για να τη ζεις στο έπακρο, χωρίς πρόβα. Πρωταγωνιστούν οι Rachel McAdams, Domhnall Gleeson και Bill Nighy.

About Time Official Trailer #1 (2013) - Rachel McAdams Movie HD

11. 10 Things I Hate About You (1999)
Ανάλαφρο, νεανικό και fun, αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές κομεντί των 90s. Περιλαμβάνει εφηβικές ανησυχίες, φάρσες στο λύκειο, αυστηρούς μπαμπάδες, χορό αποφοίητησης, και μας κάνει να νιώθουμε το καρδιοχτύπι «when boy meets girl». Στα highlights της ταινίας ο ταλαντούχος Heath Ledger που τραγουδά το «Can't Take My Eyes Off You» με τη συνοδεία της μπάντας του σχολείου για να κερδίσει την καρδιά της Julia Stiles που του κάνει... νερά. Και τα καταφέρνει!

[HD] Heath Ledger - Can't take my eyes off you

12. Remember me (2010)
Η ταινία καταπιάνεται με διάφορα ευαίσθητα θέματα, το τραύμα της απώλειας, ταξικές διαφορές, οικογενειακά προβλήματα, τα γεγονότα της 11ης Σεπτεβρίου που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και στο βάθος ένα γλυκόπικρο love story. Πάνω που οι πρωταγωνιστές που ενσαρκώνουν το ζευγάρι (Robert Pattinson, Emilie de Ravin) νιώθουν ότι βρήκαν την ευτυχία ο ένας στο πρόσωπο του άλλου και η ζωή τους φαίνεται να μπαίνει σε μια τάξη, αποδεικνύεται πως το σύμπαν έχει άλλα σχέδια.

Remember Me (2008) Official Trailer - Robert Pattinson, Emilie de Ravin

13. Romeo + Juliet (1996)
Μια iconic ταινία των 90s με επιρροές από την κουλτούρα του MTV και με πρωταγωνιστές τους ολόφρεσκους για την εποχή Leonardo DiCaprio και Claire Danes, που ενσαρκώνουν το τραγικότερο ίσως ζευγάρι όλων των εποχών, χωρίς όμως ιδιαίτερο drama. Πού να είχε φανταστεί ο Σαίξπηρ ότι ο καταδικασμένος έρωτας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας θα αποτελούσε υλικό για μεταμοντέρνα διασκευή, αλλά με τους 500 ετών αυθεντικούς διαλόγους; «Είναι η ανατολή… και η Ιουλιετα είναι ο ήλιος».

Romeo + Juliet (1996) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

14. The Notebook (2004)
Μια γυναίκα που χάνει τη μνήμη της απολαμβάνει να ακούει ξανά και ξανά την ιστορία δύο ερωτευμένων, όπως έχει καταγραφεί σε ημερολόγιο. Η ταινία τα έχει όλα: αυθόρμητες καλοκαιρινές στιγμές στον Νότο των ΗΠΑ, παθιασμένα φιλιά στη βροχή, δακρύβρεχτους χωρισμούς, κοινωνικές ανισότητες, Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ryan Gosling δεν εγκαταλείπει ποτέ την αγαπημένη του Rachel McAdams κι αυτό είναι πολύ όμορφο – δυστυχώς, too good to be true στην αληθινή ζωή.

The Notebook (2004) Official Trailer - Ryan Gosling Movie

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ