Κινηματογραφος

Κατάκ: Η γενναία φάλαινα

Ταξίδι προς την ενηλικίωση

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική ταινίας: Κατάκ - Η γενναία φάλαινα

Κριτική της ταινίας «Κατάκ» των Κριστίν Νταλέρ - Ντιπόν και Νιλά Λεμέ - Τις φωνές τους δανείζουν οι Nίκος Χριστοφή, Σκεύος Πολυκάρπου, Μαρία Μαχλαμούζη, Λουίζα Μιχαηλίδου, Αθηνά Σάββα

Ενώ όλοι οι φίλοι του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, ο νεαρός Κατάκ παραμένει ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει την αξία του αποφασίζει να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία της πολυαγαπημένης του γιαγιάς και να ταξιδέψει στον επικίνδυνο βορρά.

ΚΑΤΑΚ: Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ - Official Trailer (μεταγλωττ.)

 Μια τυπική ιστορία ενηλικίωσης δοσμένη με τη δέουσα προσοχή και φροντίδα σε τούτο το ψυχαγωγικό animation από τον Καναδά που δεν πρωτοτυπεί μεν αλλά ακολουθεί κατά γράμμα τις γνωστές και πετυχημένες συνταγές του είδους. Εύκολη συγκίνηση, απλόχερα διδάγματα και παραδοσιακές, δοκιμασμένες τακτικές στο χτίσιμο της δράσης συνοδεύουν την περιπέτεια του Κατάκ προς την ταξίδι της ζωής και την προσωπική αφύπνιση. Κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις (το σκοτεινό μοτίβο με τη μορφή της φάλαινας-δολοφόνου που καιροφυλακτεί, προσδίδει σασπένς στο ούτως ή άλλως επικίνδυνο ταξίδι του Κατάκ) νοστιμίζουν το θέαμα που εμπλουτίζεται από κάποια δυνατά ψηφιακά εφέ και μερικούς σπαρταριστούς κωμικούς χαρακτήρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ