Κινηματογραφος

Γουόνκα: Η μαγεία της σοκολάτας

Ένα ευφάνταστο και διασκεδαστικό παραμύθι που κερδίζει πόντους χάρη στην απαράμιλλη ερμηνεία του Τίμοθι Σαλαμέ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 897
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γουόνκα: Η μαγεία της σοκολάτας

Γουόνκα: Κριτική για την ταινία του Πολ Κινγκ, με τους Τίμοθι Σαλαμέ, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Χιου Γκραντ, Ρόουαν Άτκινσον, Ολίβια Κόλμαν

Ο Γουίλι Γουόνκα φτάνει, με το όνειρο της δημιουργίας της απόλυτης γλυκιάς απόλαυσης, στην πόλη όπου δεσπόζουν τρεις μεγαλοβιομηχανίες σοκολάτας που δεν βλέπουν με καλό μάτι την άφιξή του εκεί. Η αφέλεια του Γουόνκα θα τον κάνει υπηρέτη ενός αδίστακτου ζευγαριού ιδιοκτητών πανδοχείου, πριν καν το κοινό δοκιμάσει την «τέλεια σοκολάτα» του.   

ΓΟΥΟΝΚΑ (Wonka) - new official trailer (greek subs)

Το πνεύμα του Τσαρλς Ντίκενς συναντά εκείνο του Ρόαλντ Νταλ, δημιουργό του Γουίλι Γουόνκα, σε ένα ευφάνταστο και διασκεδαστικό παραμύθι που κερδίζει πόντους χάρη στην απαράμιλλη ερμηνεία του Τίμοθι Σαλαμέ, ο οποίος πλάθει έναν απολαυστικό Γουίλι Γουόνκα. Ο σκηνοθέτης Πολ Κινγκ έχει αποδείξει και στο παρελθόν («Πάντινκτον») ότι καταφέρνει να δέσει θαυμάσια το στοιχείο του φανταστικού με ιστορίες που έχουν επίκαιρο χαρακτήρα και δεν καταπιέζονται από το περίβλημα του τυπικού παραμυθιού. Μάλιστα ο Κινγκ, παρότι έχει την επιπλέον πρόκληση της σύγκρισης με τη δημιουργία του Τιμ Μπάρτον «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» με τον Τζόνι Ντεπ από το μακρινό 2006, καταφέρνει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία για τον Γουόνκα, η οποία διανθίζεται με τη γνωριμία του ήρωα με τους Ούμπα Λούπα και την καταλυτική σχέση με τη μητέρα του. Η κατά διαστήματα συναρπαστική γραφή του Κινγκ, ενισχύεται από ένα ευεργετικό ενήλικο χιούμορ –οι εθισμένοι στη σοκολάτα παπάδες και αστυνομικοί στηρίζουν τα καρτέλ της σοκολάτας– που κουμπώνει άψογα με την πρώιμη ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη, μάγου και σοκολατοποιού του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ