- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο «σφυρί» το φόρεμα που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ για τα Όσκαρ του 1961
Το φόρεμα της είχε φέρει γούρι, με την ηθοποιό να κατακτάει το χρυσό αγαλματίδιο
Φόρεμα που φορούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην τελετή των Όσκαρ το 1961 πωλείται σε δημοπρασία
Το φόρεμα Christian Dior του Marc Bohan που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην 33η τελετή απονομής των Όσκαρ το 1961 βρέθηκε πρόσφατα συσκευασμένο σε πλαστική αποσκευή.
Η συγκεκριμένη δημιουργία, μαζί με άλλα ρούχα που βρέθηκαν στην ίδια συλλογή, θα πωληθούν στις 12 Δεκεμβρίου σε δημοπρασία του οίκου Kerry Taylor Auctions.
Η τιμή πώλησης του φορέματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 126.000 δολάρια.
Το φόρεμα-γούρι «ξεπουλιέται» 63 χρόνια μετά τα Όσκαρ
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ θεώρησε γούρι το φόρεμα, το οποίο αποτελείται από πράσινο σιφόν τοπ και μπεζ φούστα με μπροκάρ φλοράλ απλικέ.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς των βραβείων Όσκαρ στις 18 Απριλίου 1961, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φόρεσε το φόρεμα με μακριά βραδινά γάντια και σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια.
Δεν είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει, καθώς είχε προταθεί τέσσερις ακόμη φορές για το Όσκαρ Α’ Γυναικείας Ερμηνείας και δεν το κέρδισε. Επίσης, εκείνη την περίοδο δεχόταν αρνητικά σχόλια από τον Τύπο λόγω του αμφιλεγόμενου γάμου της με τον Έντι Φίσερ το 1959. Πολλοί κατηγορούσαν την Τέιλορ ότι «έκλεψε» τον Φίσερ από τη συνάδελφο ηθοποιό και φίλη της Ντέμπι Ρέινολντς.
Ωστόσο, εκείνο το βράδυ επικράτησε, κερδίζοντας το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τον ρόλο της στην ταινία «Butterfield 8», στην οποία υποδύθηκε ένα call girl του Μανχάταν που έχει μια τραγική σχέση με έναν πλούσιο παντρεμένο άνδρα.
Στη δημοπρασία θα πωληθούν μεταξύ άλλων λευκό βαμβακερό σύνολο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ένα κοκτέιλ φόρεμα υψηλής ραπτικής Tiziani by Karl Lagerfeld και ρόμπα της που σχεδιάστηκε από τον Karl Lagerfeld.
Οι αποσκευές βρέθηκαν και προσφέρθηκαν από τους Γκάστον και Αν Σανς, στενούς οικογενειακούς φίλους και υπαλλήλους της Τέιλορ. Οι δυο τους εργάζονταν για την ηθοποιό από τη δεκαετία του 1950 και τη συνόδευαν συχνά στα ταξίδια της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.