Κινηματογραφος

Φιλοβρετανική, αδέξια και αφύσικη - Ο σκηνοθέτης του Napoleon, Ρίντλεϊ Σκοτ απαντάει στους Γάλλους κριτικούς

«Οι Γάλλοι δεν συμπαθούν ούτε τον εαυτό τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σκηνοθέτης του Napoleon, Ρίντλεϊ Σκοτ απαντάει στους Γάλλους κριτικούς
Ο Χοακίν Φίνιξ, ο Ρίντλεϊ Σκοτ και η Βανέσα Κίρμπι στην παγκόσμια πρεμιέρα του «Napoleon» στο Παρίσι © Instagram / Sonypictures

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, σκηνοθέτης του Napoleon απαντάει στις κριτικές των Γάλλων

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο σκηνοθέτης του επερχόμενου «Napoleon» σπάνια συμφωνεί με τους κριτικούς και τώρα με την νέα του ταινία έτοιμη να βγει στις αίθουσες, βρήκε άλλο έναν λόγο να διαφωνήσει μαζί τους. Αυτή τη φορά τα έβαλε με τους Γάλλους, σύμφωνα με το Deadline.

NAPOLEON - Final Trailer

Η Barbie και ο Ken στην εποχή της Γαλλικής Αυτοκρατορίας

Ενώ το έπος του στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ ως τον Γάλλο αυτοκράτορα και τη Βανέσα Κίρμπι ως τη σύζυγό του Ζοζεφίν, έχει κερδίσει επαίνους από τους βρετανούς κριτικούς, οι Γάλλοι έχουν άλλη άποψη, με τη Le Figaro να λέει ότι η ταινία θα μπορούσε να ονομαστεί «Η Barbie και ο Ken στην εποχή της Γαλλικής Αυτοκρατορίας».

Το γαλλικό GQ αποκαλεί την ταινία «αδέξια και αφύσικη» και το περιοδικό Le Point επικαλούμενο τον βιογράφο Πατρίς Γκουενίφι την χαρακτήρισε «πολύ αντιγαλλική και φιλοβρετανική». Όταν ρωτήθηκε από το BBC να σχολιάσει, ο Σκοτ απάντησε με το συνηθισμένο του στυλ: «Οι Γάλλοι δεν συμπαθούν ούτε τον εαυτό τους. Το κοινό στο οποίο το έδειξα στο Παρίσι, το λάτρεψε».

- Ο σκηνοθέτης του Napoleon, Ρίντλεϊ Σκοτ απαντάει στους Γάλλους κριτικούς
Ο Βρετανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ αφού έλαβε το «Cartier Glory πριν από την προβολή της ταινίας του «The Last Duel» στη Βενετία της Ιταλίας © ΕΡΑ / CLAUDIO ONORATI

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Napoleon πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα, ενώ θα ανοίξει για τους κινηματογράφους την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Ο Σκοτ πρόσθεσε ότι η απάντηση που θέλει να δώσει στους ιστορικούς που αμφισβητούν την ακρίβεια της ταινίας του είναι: «Ήσουν εκεί; Αν δεν ήσουν εκεί τότε πώς το ξέρεις;».

O Ρίντλεϊ Σκοτ κράτησε εσκεμμένα την διάρκεια της ταινίας κάτω από 3 ώρες

«Η ταινία, με την ιστορία να απλώνεται σε έξι διαφορετικές αλλά εξίσου τεράστιες σκηνές μάχης, γυρίστηκε σε μόλις 61 ημέρες και έχει διάρκεια 2 ώρες 38 λεπτά», είπε ο Σκοτ στο BBC τονίζοντας ότι ήθελε να διατηρήσει τον χρόνο προβολής κάτω από 3 ώρες: «Όταν ξεκινάς να στραβώνεις και μετά συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να φας για άλλη μια ώρα, τότε κρατάει πάρα πολύ».

Ο Σκοτ, βετεράνος της μεγάλης οθόνης με ταινίες όπως το «Alien» ή το «Gladiator», είπε ότι δεν μπορούσε να αντισταθεί στο να πει την ιστορία του Ναπολέοντα: «Είναι τόσο συναρπαστικός. Σεβαστός, μισητός, αγαπημένος… πιο διάσημος από οποιονδήποτε άνθρωπο ή ηγέτη ή πολιτικό στην ιστορία. Πώς θα μπορούσες να μην θέλεις να πας εκεί;».

Ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος εργάστηκε για πρώτη φορά για τον Σκοτ πριν από 23 χρόνια στο «Χοακίν Φίνιξ», μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του που θα συνεργαστεί ξανά με έναν σκηνοθέτη στον οποίο νοιώθει ακόμα ευγνωμοσύνη: «Το στούντιο δεν με ήθελε για το Gladiator. Στην πραγματικότητα, δόθηκε τελεσίγραφο στον Ρίντλεϊ, ο οποίος πάλεψε για μένα».

My Name Is Maximus | Gladiator (2000) | Screen Bites

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ