Κινηματογραφος

Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει έμπρακτα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την ισότητα και τη διαφορετικότητα

Μαζί και η Mastercard που για 2η συνεχή χρονιά χορηγεί το βραβείο Mermaid και συνδιοργανώνει με το Φεστιβάλ την εκδήλωση «ICONIC TALKS powered by Mastercard

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Mastercard στηρίζει το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η Mastercard για άλλη μια χρονιά στηρίζει την έβδομη τέχνη και την διαφορετικότητα.

Ο κινηματογράφος δεν είναι απλώς ένα μέσο ψυχαγωγίας· είναι ένα ισχυρό μέσο που έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει, και να φωτίσει καίρια θέματα με έναν τρόπο μοναδικό, περνώντας απευθείας στο υποσυνείδητό μας.

Μέσα από τον φακό των ταινιών, μας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις πολυδιάσταστες πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων, καταρρίπτοντας φραγμούς και προωθώντας την ενσυναίσθηση.

Ο κινηματογράφος έχει τη δυνατότητα να προκαλεί τις κοινωνικές νόρμες και τις προκαταλήψεις, και να προωθεί σημαντικές συζητήσεις και αλλαγές για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία που αποδέχεται τη μαγεία του διαφορετικού και της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου.

Αυτή την μαγεία της αλλαγής και της αποδοχής επαναφέρει στο προσκήνιο το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο στηρίζει για 5η συνεχή χρονιά η Mastercard ως χορηγός και επίσημη κάρτα πληρωμών, πάντα με δέσμευση στις αξίες της ισότητας και της αυθεντικότητας.

Η Mastercard στηρίζει έμπρακτα και με συνέπεια την διαφορετικότητα, την ισότητα και το δικαίωμα όλων να είναι ο πραγματικός τους εαυτός. Για αυτό, πέρα από χορηγός του Φεστιβάλ, έχει σημαντική συμβολή στην προαγωγή της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Φέτος για 2η συνεχή χρονιά χορηγεί το Mermaid Award, το βραβείο που απονέμεται στην καλύτερη ταινία LGBTQ+ θεματικής του επίσημου προγράμματος με χρηματικό έπαθλο 3.000€. Με την πρωτοβουλία αυτή, η Mastercard αναδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της τέχνης και του κινηματογράφου στην προώθηση αυτών των σημαντικών αξιών, υποστηρίζοντας σταθερά και με ουσιαστικές ενέργειες τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Επιπλέον σε συνεργασία με το Φεστιβάλ, η Mastercard εξελίσσει την περσινή της πρωτοβουλία Masterclass powered by Mastercard και μας προσκαλεί στην εκδήλωση «ICONIC TALKS powered by Mastercard: Η εξέλιξη, οι προκλήσεις και το μέλλον της αναπαράστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 11:00 έως 13:00 στην Αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον. Και μαντέψτε τι; Είναι ανοιχτή για όλους! Θα ακούσουμε μοναδικές βιωματικές ομιλίες από εμβληματικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, θα φωτίσουν τις προκλήσεις και θα μιλήσουν για την πρόοδο στην αναπαράσταση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο των τεχνών στην Ελλάδα. Θα συζητήσουν για το πώς ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια θετικής συνείδησης της κοινότητας στην ελληνική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος που τιμήθηκε με το σημαντικό βραβείο Χρυσός Φοίνικας το 2019 και δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς “Milky Way”, Βασίλης Κεκάτος, θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ η πολυαγαπημένη ηθοποιός και σεναριογράφος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, θα μιλήσει για την εμβληματική σειρά «Απαράδεκτοι» και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με την απεικόνιση ενός γκέι χαρακτήρα στη δεκαετία του ’90. Ο ηθοποιός Δημήτρης Τσίκλης θα μιλήσει για την αντιμετώπιση του κοινού σε έναν γκέι τηλεοπτικό χαρακτήρα και την εξέλιξη της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον κινηματογράφο με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο οραματιστής σκηνοθέτης πίσω από την ταινία «Το καλοκαίρι της Κάρμεν», και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ηθοποιός και συμπρωταγωνιστής της ταινίας, θα αναλύσουν την εξέλιξη του queer σινεμά και τις αξίες της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ η ταλαντούχα ηθοποιός και χορογράφος, Φένια Αποστόλου, θα επικεντρωθεί στο μεταβαλλόμενο τοπίο της ταυτότητας φύλου στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στο τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον.

Και σου έχουμε άλλον έναν λόγο για το οποίον δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς στο Φεστιβάλ, καθώς αν αγοράσεις τα εισιτήριά σου από τα φυσικά σημεία πώλησης του φεστιβάλ με τη Mastercard® κάρτα σου έως τις 11 Νοεμβρίου, μπορείς να διεκδικήσεις μία από τις 200 διπλές προσκλήσεις για επόμενες προβολές!

Για όλους εμάς που αγαπάμε την έβδομη τέχνη, η Mastercard μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε μία ανεκτίμητη κινηματογραφική εμπειρία και να μάθουμε λίγα παραπάνω πράγματα για τον κινηματογράφο, αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα και την ισότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ