Κινηματογραφος

Είσαι για φιλμικά «σφηνάκια»;

Τρία κινηματογραφικά ραντεβού μάς καλούν να ανακαλύψουμε ταινίες μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 888
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Airhostess-737" με τη Λένα Παπαληγούρα
Η "Airhostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου με τη Λένα Παπαληγούρα στις Χρυσές Νύχτες

3 φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Αθήνα: Χρυσές Νύχτες, Petit Plan: Europa και Micro μ

Από την Ισλανδία ως τη Νότια Αφρική, από τη Βραζιλία ως την Ταϊβάν, από τα César στα Oscar, τα Bafta, τα Goya και τα Ίρις, οι Χρυσές Νύχτες μάς φέρνουν 33 διακεκριμένες ταινίες μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο. Μια πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημίας των César, φιλοξενείται στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο.

Χωρίς εισιτήριο θα μας υποδεχτεί στο μορφωτικό ίδρυμα της οδού Σίνα, αλλά και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 16-20 Οκτωβρίου και το Petit Plan: Europa. Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με δέκα θεματικές ενότητες και 80 ευρωπαϊκές ταινίες –για τον πόλεμο, τη γυναίκα, τις ανισότητες, την τοξική αρρενωπότητα κ.ά.– αλλά και νεοσύστατο διαγωνιστικό τμήμα με φοιτητικές δημιουργίες.

Το «Smalltown Miss» στο Petit Plan Europa
Το «Smalltown Miss» στο Petit Plan Europa

Σε εννέα ελληνικές πόλεις, ανάμεσά τους και στην Αθήνα στήνει κάλπες το Micro μ στις 12-14 Οκτωβρίου. Στο ΑΕΛΛΩ Cinemaxτης Πατησίων θα προβληθούν την Πέμπτη δέκα βραβευμένες ταινίες, από Ευρώπη, Ασία και Αμερική, την Παρασκευή σπουδαστικές προτάσεις,ενώ το Σάββατο θα «τρέξει» το ελληνικό διαγωνιστικό μέρος με 15 ταινίες.

Το «Γιάμα» στο Μicro μ
Το «Γιάμα» στο Μicro μ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ