- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ο Εξορκιστής: Πιστός»: Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν συνεχίζει στον δρόμο του μεταφυσικού τρόμου
Το πρώτο μέρος είναι δομημένο με τα σωστά υλικά και την αντίστοιχη μέριμνα για να αποδοθεί πειστικά το νέο ξύπνημα του κακού. Η συνέχεια όμως αναλώνεται σε αχρείαστες επαναλήψεις
«Ο Εξορκιστής: Πιστός: Κριτική για την ταινία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με τους Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Αν Ντάουντ, Τζένιφερ Νετλς, Νόρμπερτ Λίο Μπατζ κ.ά.
Μετά τον θάνατο της εγκύου συζύγου του σε φονικό σεισμό στην Αϊτή πριν από 13 χρόνια, ο φωτογράφος Βίκτορ Φίλντινγκ μεγαλώνει μόνος την κόρη του, Άντζελα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Κάποια στιγμή η Άντζελα εξαφανίζεται στο δάσος με την κολλητή της και εντοπίζονται μετά από τρεις μέρες σε κακή κατάσταση και χωρίς να θυμούνται τι ακριβώς τους συνέβη.
Ύστερα από το επιτυχημένο λανσάρισμα της μοντέρνας τριλογίας του «Halloween», ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν καταπιάνεται με ένα άλλο τοτέμ του genre του τρόμου. Ο λόγος για τον εμβληματικό «Εξορκιστή» που διά χειρός Γουίλιαμ Φρίντκιν είχε ανανεώσει θριαμβευτικά το είδος στα μέσα των 70s, οδηγώντας το μάλιστα μέχρι τα όσκαρ όπου είχε 10 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων και εκείνες των καλύτερου φιλμ και σκηνοθεσίας. Ο Γκόρντον Γκριν ξεκινά το δικό του «Εξορκιστή» αρκετές δεκαετίας από το τέλος της αρχικής ταινίας, με μια ιστορία που φαινομενικά δεν έχει σχέση με εκείνη της Ρέγκαν, της δαιμονισμένης κόρης της διάσημης σταρ που υποδυόταν η Έλεν Μπέρστιν. Το πρώτο μέρος είναι δομημένο με τα σωστά υλικά και την αντίστοιχη μέριμνα για να αποδοθεί πειστικά το νέο ξύπνημα του κακού. Η συνέχεια όμως, παρότι σε επίπεδο τρόμου υπάρχουν σκηνές που θα σας στείλουν αδιάβαστους, αναλώνεται σε αχρείαστες επαναλήψεις και μια ενοχλητική υπενθύμιση για την ανάγκη προστασίας της θρησκευτικής πίστης ως βασικό όπλο απέναντι στην κυριαρχία του Σατανά. Τέλος, ακόμη και ο συσχετισμός της ιστορίας των δύο δαιμονισμένων κοριτσιών με την περιπέτεια της Ρέγκαν έχει προβλήματα τα οποία εντείνονται από την κάπως ξεκρέμαστη παρουσία της Μπέρστιν στην υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.