- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προσωρινή συμφωνία μεταξύ των σεναριογράφων του Χόλιγουντ και των στούντιο παραγωγής
Η συμφωνία θα τερματίσει τη μία από τις δύο απεργίες
Απεργία Χόλιγουντ: Προσωρινή συμφωνία σεναριογράφων-στούντιο παραγωγής - Η συμφωνία θα τερματίσει τη μία από τις δύο απεργίες
Οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ πέτυχαν την επίτευξη μιας προσωρινής συμφωνίας με τα στούντιο παραγωγής ταινιών όπως ανακοίνωσε η συντεχνία Writers Guild of America.
Η συμφωνία αυτή, αναμένεται ότι θα τερματίσει τη μία από τις δύο απεργίες που προκάλεσαν προβλήματα στις παραγωγές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, με συνέπεια την απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Καλιφόρνια.
Το τριετές συμβόλαιο πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη της παραπάνω συντεχνίας που εκπροσωπεί 11.500 σεναριογράφους για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, πριν από την εφαρμογή της.
Ποια θέματα τέθηκαν σε διαπραγμάτευση
Τα στούντιο και το WGA ξανάρχισαν την Τετάρτη τις συνομιλίες τους για την κατανομή των εσόδων από το streaming και για τη δημιουργία ρυθμιστικών πλαισίων για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα απόλυτης σιωπής. Ο νέος αυτός γύρος διαπραγματεύσεων εγείρει πολλές ελπίδες στους παρατηρητές του τομέα, καθώς υπήρξαν ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες τους.
Για τρεις μέρες, τα μεγάλα ονόματα των Disney (Μπομπ Άιγκερ), Netflix (Τεντ Σαράντος), Warner Bros (Ντέιβιντ Ζάσλαβ) και NBCUniversal (Ντόνα Λάνγκλεϊ) βρίσκονται όλα γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που ειδικεύονται στον τομέα της ψυχαγωγίας. Άλλη ενθαρρυντική ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το WGA και η εργοδοσία, που εκπροσωπείται από την Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) δημοσίευσαν κοινή ανακοίνωση την Τετάρτη το βράδυ για να γνωστοποιήσουν την παράταση των συνομιλιών τους. Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση δίνει ελπίδες ότι επίκειται συμφωνία καθώς δείχνει τουλάχιστον μείωση του χάσματος που χωρίζει τις δύο πλευρές, έπειτα από 144 ημέρες απεργίας που είχαν ως αποτέλεσμα σχεδόν την παύση της λειτουργίας της βιομηχανίας.
Από τα μέσα Ιουλίου η απεργία στο Χόλιγουντ
Από τα μέσα Ιουλίου έχουν κατέβει σε απεργία και οι ηθοποιοί, γεγονός που παραλύει την τεράστια πλειονότητα της παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στις ΗΠΑ. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα Financial Times γνωστοποίησε μελέτη του Milken Institute, η οποία εκτιμούσε το κόστος της διπλής κινητοποίησης, που είναι κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το 1960, σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την οικονομία της Καλιφόρνιας. Οι διεκδικήσεις των σεναριογράφων και των ηθοποιών είναι παρόμοιες.
Η κατανομή των εσόδων που συνδέονται με τις υπηρεσίες streaming εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό αίτιο του πολέμου: ζητούν να μπορούν να κερδίζουν περισσότερα όταν μια από τις ταινίες τους ή τις σειρές τους γνωρίζει επιτυχία σε μία πλατφόρμα αντί να λαμβάνουν μια εφάπαξ πληρωμή, η οποία είναι συνήθως αρκετά χαμηλή, ανεξάρτητα από τη δημοτικότητα που έχει η ταινία ή η σειρά που συμμετέχουν.
Τα δύο επαγγέλματα του τομέα ζητούν επίσης να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης: οι ηθοποιοί φοβούνται ότι η εικόνα ή η φωνή τους θα κλωνοποιηθεί, ενώ οι σεναριογράφοι φοβούνται ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη συγγραφή σεναρίων και να πληρώνονται λιγότερο, ή ότι τα σενάριά τους θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση ρομπότ.
Ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα στούντιο και τους σεναριογράφους, οι ηθοποιοί θα συνεχίσουν την απεργία τους. Το σωματείο τους, το SAG-AFTRA, δεν έχει συνομιλίες με την εργοδοσία από τα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τον τομέα, η επίτευξη συμβιβασμού με τους σεναριογράφους της βιομηχανίας θα άνοιγε τον δρόμο για τον τερματισμό και της απεργίας των ηθοποιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.