Κινηματογραφος

Silver Haze: Ένα indie διαμαντάκι που δεν θες να χάσεις στις Νύχτες Πρεμιέρας

Με την αφηγηματική του προσοχή πάνω στον θυμό και στο τραύμα, η ταινία της Σάσα Πόλακ αφηγείται μια ιστορία που θα νιώσεις βαθιά στο πετσί σου

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «Silver Haze» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Silver Haze: Η ταινία της Σάσα Πόλακ στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ο αληθινός Αθηναίος τον Σεπτέμβρη πάει Νύχτες Πρεμιέρας και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία 29 χρόνια. Φέτος, για 29η φορά λοιπόν, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας σηκώνει την αυλαία στις 27 Σεπτεμβρίου και διαμορφώνει το σκηνικό με τα διαφορετικά τμήματα και τις κινηματογραφικές προτάσεις του έως τις 9 Οκτωβρίου 2023. Το σύνολο του προγράμματος θα ανακοινωθεί αυτή την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σήμερα, ανακοινώνουμε σε αποκλειστικότητα δύο ταινίες που ο σινεφίλ μέσα σου δεν πρέπει να προσπεράσει.

Η πρώτη ταινία είναι το «Silver Haze» της Σάσα Πόλακ, μία Ολλανδή σκηνοθέτρια, γνωστή από το προηγούμενό της φιλμ "Dirty God", το οποίο συμμετείχε στο πρόγραμμα του Σάντανς και έκανε πρεμιέρα στο Ρότερνταμ το 2019.

SILVER HAZE by Sacha Polak (trailer)

«Silver Haze» της Σάσα Πόλακ

Το «Silver Haze» αφηγείται την ιστορία της Φράνκι (Βίκι Νάιτ), η οποία ζει στο ανατολικό Λονδίνο και εργάζεται ως νοσοκόμα. Η Φράνκι έχει επιζήσει μετά από την τραυματική εμπειρία του εμπρησμού μιας παμπ, δεκαπέντε χρόνια πριν, με πολλαπλά εγκαύματα, τα οποία της έχουν προκαλέσει παραμόρφωση στο σώμα.

Το «Silver Haze» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Όμως η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να ζήσει μια «κανονική» ζωή, παρά τις υποθέσεις των κοινωνικά εγκατεστημένων προτύπων που καθορίζουν τι είναι αυτό το «κανονικό» και ερωτεύεται τη Φλόρενς. Ωστόσο, η Φλόρενς είναι κι εκείνη με τη σειρά της δυσκολεμένη, ενώ η Φράνκι προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον θυμό που έχει προκαλέσει το βαθύ τραύμα της.

Με την αφηγηματική του προσοχή πάνω στον θυμό και στο τραύμα, το «Silver Haze» είναι μια επείγουσα ιστορία, που θα νιώσεις βαθιά στο πετσί σου. Βραβευμένο με Teddy στο Βερολίνο για την ερμηνεία της Βίκι Νάιτ.

Το «Silver Haze» στις Νύχτες Πρεμιέρας

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023.
Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της διοργάνωσης την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες aiff.gr

Info
SILVER HAZE  New Europe Film Sales
ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ / NETHERLANDS, UK, 2023, ΕΓΧΡΩΜΟ / COLOR, DCP, 103’, ΑΓΓΛΙΚΑ / ENGLISH
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR
SachaPolak
ΣΕΝΑΡΙΟ / SCREENWRITER
SachaPolak
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / DoP
TiborDingelstad
ΜΟΥΣΙΚΗ / MUSIC
EllavanderWoude, JorisOonk
ΜΟΝΤΑΖ / EDITOR
LotRossmark
ΗΘΟΠΟΙΟΙ / PRINCIPAL CAST
VickyKnight, EsméCreed-Miles, CharlotteKnight, ArchieBrigden, AngelaBruce

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ