Κινηματογραφος

Ραντεβού τον Αύγουστο

Μερικά πράγματα που θα μάθετε από τις ταινίες του Αυγούστου

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 312
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
“Ιnception” του Κρίστοφερ Νόλαν. Τα πράγµατα είναι πολύ σοβαρά.
“Ιnception” του Κρίστοφερ Νόλαν. Τα πράγµατα είναι πολύ σοβαρά.

» Ακόμη κι ο Τολστόι, παρότι λάτρευε τη γυναίκα του, δεν μπορούσε να την αντέξει (O τελευταίος σταθμός / Τhe Last Station)  

» 22 σφαίρες δεν αρκούν για να σκοτώσουν τον (L’ Immortel) Ζαν Ρενό.

» Η Ιταλία είναι φωτογενής ακόμη κι όταν είναι φλύαρη (Baaria, η πόλη του ανέμου). » Η libido στους μεσήλικες Σουηδούς είναι πιο αυξημένη απ’ ό,τι θα  φανταζόσασταν (Μια ιδανική λύση / Det Enda Rationale).

» Η Αγκάθα Κρίστι μεταφράζεται πετυχημένα στα γαλλικά (Ειδικότης μας το έγκλημα / Le Crime est Notre Affaire).

» Το Ισραήλ δεν είναι έτοιμο για διαφυλετικές σχέσεις (H νύφη της θάλασσας / Jaffa).

» Το εγώ των action star δεν είναι ανάλογο των ποντικιών τους. Τουλάχιστον όταν τους καλεί ο  Σιλβέστερ Σταλόνε (Οι αναλώσιμοι / The Expendables).

» Υπάρχει happy end ακόμη και για τα πράσινα άσχημα τέρατα. Έστω, στα κινούμενα σχέδια... ( Σρεκ κι εμείς καλύτερα / Shrek Forever After). 

» Η ζωή είναι ένα όνειρο, μέσα σε ένα όνειρο. Το είπε πρώτος ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, αλλά ο Κρίστοφερ Νόλαν το επιβεβαιώνει στην καινούργια του ταινία Inception. Σ’ αυτήν η βιομηχανική κατασκοπεία γίνεται σε… εγκεφαλικό επίπεδο, τα όνειρα υφίστανται ως μια εναλλακτική πραγματικότητα και οι έμμονες ιδέες είναι ο πιο ανθεκτικός κι επικίνδυνος ιός. Εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί, σε μια ταινία που δεν μοιάζει με τίποτα απ’ ό,τι περιμένετε. 


Σπαζοκεφαλιά
Φτιάξε μια καλοκαιρινή ιστορία από τους τίτλους των επανεκδόσεων του Αυγούστου!  Μπόνι και Κλάιντ/ Το πνεύμα του μελλισιού/ Η περιπέτεια/ Ωραίος και σέξι/ Το νόημα της ζωής/  Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι/ Η περιφρόνηση/ Η άγνωστη κυρία/ Funny Face/ Τα παιδιά του παραδείσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ