Κινηματογραφος

Η καλόγρια ΙΙ: Το κακό εξαπλώνεται με δύναμη

Κριτική για το φιλμ που σκηνοθετεί με έξυπνα, ανατριχιαστικά τρικ, έμφαση στον κλειστοφοβικό τρόμο και αποτελεσματικά jumpscares, ο βιρτουόζος Μάικλ Τσάβες

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 883
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το 1956 ένας ιερέας δολοφονείται μυστηριωδώς σε μοναστήρι της Γαλλίας. Το Βατικανό υποψιάζεται την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου δαίμονα πίσω από το έγκλημα και αναθέτει στην αδελφή Αϊρίν, που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν το Κακό, να ερευνήσει την υπόθεση.

Η δεύτερη φορά που η τρομακτική καλόγρια διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο διάσημο franchise το οποίο γέννησε η φαντασία του Τζέιμς Γουάν («Το κάλεσμα»), ακόμη πιο υποβλητική από την προηγούμενη πρώτη ταινία της – είχε σαρώσει τις ελληνικές αίθουσες με σχεδόν 280.000 εισιτήρια στην πρώτη προβολή της το 2018. Η νέα περιπέτεια της σατανικής καλόγριας έχει και ιστορικο-θρησκευτικό ενδιαφέρον καθώς το μυστηριώδες παρελθόν του δαίμονα Βάλακ δένει με την τραγική ιστορία της Αγίας Λουκίας. Το φιλμ σκηνοθετεί με έξυπνα, ανατριχιαστικά τρικ, έμφαση στον κλειστοφοβικό τρόμο και αποτελεσματικά jumpscares, ο βιρτουόζος Μάικλ Τσάβες, ο οποίος το 2021 είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός στη δημοφιλή σειρά του Γουάν με το δεύτερο σίκουελ του «Καλέσματος» που είχε τίτλο «Το κάλεσμα 3: Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω». Εξαιρετικά δοσμένες οι σκηνές που αποκαλύπτεται σαδιστικά το πρόσωπο της δαιμονικής καλόγριας, με κορυφαία εκείνη των σελίδων απλωμένων στον τοίχο, που θα κάνει τους λάτρεις του graphic design να χειροκροτήσουν από ενθουσιασμό! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα