Κινηματογραφος

Οι 2 Αλφρέντ: Η εργασία του παραλόγου

Κριτική για τη νέα ταινία του Μπρουνό Πονταλιντές

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι 2 Αλφρέντ: Η εργασία του παραλόγου

Κριτική για την ταινία «Οι 2 Αλφρέντ» του Μπρουνό Πονταλιντές, με τους Ντενί Πονταλιντές, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μπρουνό Πονταλιντές

Ο Αλεξάντρ, άνεργος μεσήλικας πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρίσκει την χρυσή ευκαιρία να βάλει τέλος στην τελματώδη κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο καιρό. Περνά από συνέντευξη για νέα δουλειά κι όλα πηγαίνουν ρολόι. Ως τη στιγμή που το νέο του αφεντικό τον ρωτάει σχεδόν με βεβαιότητα: «Δεν έχεις παιδιά φυσικά, έτσι δεν είναι»; Κι ο Αλεξάντρ κάνει το λάθος να απαντήσει «Όχι βέβαια»! 

Το έντονο φαρσικό στοιχείο και οι αναμενόμενες παρεξηγήσεις που γεννιούνται κάθε φορά που ο Αλεξάντρ (ο αδελφός του σκηνοθέτη Ντενί Πονταλιντές στον πρωταγωνιστικό ρόλο) προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη των παιδιών του από τη βλοσυρή προϊσταμένη του –τι υπέροχος ρόλος για την Σαντρίν Κιμπερλέν που αποδεικνύει και πάλι την κωμική φλέβα της– βγάζουν αρκετό γέλιο. Όμως δεν είναι το μοναδικό ατού σε τούτη την φινετσάτη και σκαμπρόζικη κωμωδία του Μπρουνό Πονταλιντές, ο οποίος κρατά για τον εαυτό του ρόλο δευτεραγωνιστή ως ο απρόσμενος σύμμαχος του απελπισμένου Αλεξάντρ. Το σουρεάλ κοινωνικοπολιτικό στοιχείο που συνοδεύει την κριτική του σκηνοθέτη πάνω στον κόσμο της αγοράς με τις επισφαλείς θέσεις εργασίας και τα παράλογα αιτήματα των εργοδοτών, προσφέρουν επιπλέον κωμικούς πόντους στο φιλμ.

ΟΙ 2 ΑΛΦΡΕΝΤ - LES 2 ALFRED (Greek trailer)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ