Κινηματογραφος

Στα άκρα ο Κίλιαν Μέρφι για το Oppenheimer: «Έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα»

Τι αποκάλυψε η συμπρωταγωνίστριά του, Έμιλι Μπλαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Κίλιαν Μέρφι ως Oppenheimer

«Oppenheimer»: Eξαντλητική η προσπάθεια απώλειας βάρους από τον Κίλιαν Μέρφι να να ενσαρκώσει τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ

Η πρωταγωνίστρια του πολυαναμενόμενου «Oppenheimer», Έμιλι Μπλαντ (Emily Blunt), αποκάλυψε την «εξαντλητική» προσπάθεια απώλειας βάρους στην οποία προχώρησε ο Κίλιαν Μέρφι (Cillian Murphy) για να υποδυθεί τον «πατέρα της ατομικής βόμβας».

Μιλώντας στο Extra για τη ριζική μεταμόρφωση του Μέρφι, η Μπλαντ -η οποία υποδύεται τη σύζυγό του, Κάθριν Οπενχάιμερ, στην ταινία - αποκάλυψε ότι «έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα, ήταν τόσο αδύνατος».

«Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά»

Σημειώνεται ότι ο Ιρλανδός ηθοποιός στο παρελθόν είχε περιγράψει λεπτομερώς τις ακρότητες, στις οποίες προχώρησε για να υποδυθεί τον διάσημο θεωρητικό φυσικό που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μιλώντας μεταξύ άλλων στους New York Times, εξήγησε πως πέντε μήνες πριν από τα γυρίσματα άρχισε να προετοιμάζεται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για τον ρόλο.

«Λατρεύω να παίζω με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μία πολύ ξεχωριστή σιλουέτα την οποία ήθελα να αποδώσω σωστά. Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά… Ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν αποστεωμένος. Ζούσε με μαρτίνι και τσιγάρα. Είχε αυτά τα πολύ λαμπερά μάτια και ήθελα να του δώσω αυτό το βλέμμα, οπότε δουλέψαμε πολύ πάνω στο σώμα και τις εκφράσεις του πριν ξεκινήσουμε», είπε ο Μέρφι χωρίς να αποκαλύπτει πόσα κιλά έχασε για τον ρόλο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Oppenheimer», σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, είναι στις 21 Ιουλίου.

Oppenheimer | New Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ