Κινηματογραφος

Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin

Η γυναίκα - σύμβολο των γαλλικών 60s έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin
© Barham/Mirrorpix/Getty Images

Jane Birkin: Πέθανε η διάσημη Βρετανο-γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν (Jane Birkin), σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Αποτέλεσε εμβληματική μορφή του κινηματογράφου και του τραγουδιού από τη δεκαετία του 1960 και έπειτα, ενώ είχε μια παραγωγική καριέρα τόσο στη Γαλλία και τη Βρετανίδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Διάσημος - και πολύ προκλητικός για την εποχή - ήταν ο έρωτάς της με τον Γάλλο πρωταγωνιστή, Σερζ Γκενσμπούρ (Serge Gainsbourg).

Η Αγγλογαλλίδα σταρ, η οποία δάνεισε το όνομά της στην τσάντα Birkin της Hermès, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον άνθρωπο που είχε αναλάβει τη φροντίδα της.

Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin

Ποια ήταν η Jane Birkin

Κόρη ενός διοικητή του Βασιλικού Ναυτικού και της ηθοποιού Judy Campbell, η Jane Birkin άρχισε να ασχολείται με το θέατρο σε ηλικία 17 ετών, πριν περάσει στον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπου εμφανίστηκε στο Blow Up του Michelangelo Antonioni το 1967. 

Στο ξεκίνημα της καριέρας της ως ηθοποιός, κέρδισε διεθνή φήμη για τη σχέση της εντός και εκτός οθόνης με τον Σερζ Γκενσμπούρ (Serge Gainsbourg). Τότε, η Μπίρκιν ήταν παντρεμένη με τον μουσικό Τζον Μπάρι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Με τον Γκενσμπούρ γνωρίστηκε, ενώ συμπρωταγωνιστούσαν το 1969 στη γαλλική σατιρική ρομαντική κωμωδία Slogan.

Slogan 1969 - Jane Birkin - whip-pans

Ο θυελλώδης έρωτας με τον Γάλλο ηθοποιό συνεχίστηκε και στο πεντάγραμμο, όπου την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν μαζί άλμπουμ. Το πιο διάσημο τραγούδι τους ήταν το «Je t'aime moi non plus», το οποίο είχε αρχικά γραφτεί ως ντουέτο με την Brigitte Bardot. Πρόκειται για ένα αισθησιακό και προκλητικό τραγούδι, το οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Jane Birkin et Serge Gainsbourg - Je T'aime,...Moi Non Plus

Το 1976, η Μπίρκιν εμφανίστηκε επίσης στην αμφιλεγόμενη ταινία «Je t'aime moi non plus» σε σκηνοθεσία του Γκενσμπούρ.

Καρπός του έρωτά τους είναι η επίσης διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια, Charlotte Gainsbourg, η οποία γεννήθηκε το 1971.

Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin

Μετά τον χωρισμό τους το 1980, η Μπίρκιν συνέχισε να εργάζεται, εμφανιζόμενη σε πολλές ταινίες και ηχογραφώντας πολυάριθμα σόλο άλμπουμ. Mάλιστα, τα πέντε άλμπουμ της Birkin που ακολούθησαν από το 1969 είχαν γραφτεί από τον Gainsbourg, μέχρι και το «Amour des feintes», το 1990, παρά το γεγονός ότι είχαν χωρίσει για 10 χρόνια.

Τα προβλήματα υγείας

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός είχε αναγκαστεί να αναβάλει αρκετές συναυλίες στο Παρίσι που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάιο, αφού έσπασε τον ώμο της τον Μάρτιο του 2022.

«Ήμουν πάντα πολύ αισιόδοξη και συνειδητοποιώ ότι μου παίρνει ακόμα λίγο χρόνο για να μπορέσω να βρεθώ ξανά στη σκηνή και μαζί σας. Μου αρέσει τόσο πολύ να είμαι μαζί σας», ανέφερε τότε σε δήλωσή της.

H Jane Birkin
© EPA

Το 2021, είχε πάλι αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλίες της, καθώς τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Με πληροφορίες από BFMTV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ