Κινηματογραφος

Napoleon: Joaquin Phoenix και Ridley Scott σε μια νέα επική συνεργασία

Ένα αμείλικτο ταξίδι προς την εξουσία με την υπογραφή δύο κορυφαίων του σινεμά

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
phoenix1

Napoleon: Joaquin Phoenix και Ridley Scott σε μια νέα επική συνεργασία - Το τρέιλερ της ταινίας που αναμένεται να καθηλώσει 

Ο Ridley Scott επιστρέφει στο είδος των ιστορικών, επικών ταινιών δράσης, με το πρώτο τρέιλερ του «Napoleon», που βρίσκει ξανά τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη να συνεργάζεται με τον Joaquin Phoenix.

Οι δύο αστέρες του κινηματογράφου είχαν συνεργαστεί προηγουμένως στην βραβευμένη με πέντε Όσκαρ ιστορική ταινία το 2000, «Gladiator» και τώρα επιστρέφουν για άλλη μια φορά σε μια ταινία που περιλαμβάνει τον Joaquin Phoenix στο ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, την Vanessa Kirby ως αυτοκράτειρα Ζοζεφίνα και τον Matthew Needham από το House of the Dragon, στον ρόλο του αδελφού του Ναπολέοντα, Λουτσιάνο Βοναπάρτη.

«Με τον Joaquin αποδομήσαμε την ταινία»

Ο σκηνοθέτης Ridley Scott είχε μιλήσει στο παρελθόν για το τεράστιο ταλέντο του Joaquin Phoenix. «Ο Joaquin απέχει τόσο πολύ από το να χαρακτηριστεί συμβατικός, όσο κανένας άλλος ηθοποιός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό είναι που τον κάνει σπουδαίο καλλιτέχνη. Αν κάτι τον ενοχλεί, δεν θα διστάσει να σου το πει. Έκανε τον Ναπολέοντα ξεχωριστό, με το να αμφισβητεί τα πάντα», είχε δηλώσει στο περιοδικό Empire.

Και πρόσθεσε: «Με τον Joaquin, μπορούμε να ξαναγράψουμε μια ταινία, όταν δεν νοιώθει άνετα με τον ρόλο του σε αυτήν. Και αυτό συνέβη με τον Ναπολέοντα. Αποδομήσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο πραγματικός Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που έλεγε ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα».

napoleon10

Το αμείλικτο ταξίδι του Ναπολέοντα προς την εξουσία

Η ταινία περιγράφεται ως «το αμείλικτο ταξίδι του Ναπολέοντα προς την εξουσία, από το πρίσμα της εθιστικής, τοξικής του σχέσης με τη μία και μοναδική του αγάπη, τη Ζοζεφίνα, αποτυπώνοντας τις καινοτόμες στρατιωτικές και πολιτικές του τακτικές μέσω των πιο δυναμικών σκηνών μάχης που έχουν γυρισθεί ποτέ».

«Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ ότι κάνω λάθος», τονίζει ο Βοναπάρτης σε ένα σημείο του τρέιλερ, «απλώς δεν κάνω λάθος ποτέ».

Το τρέιλερ μας δείχνει εντυπωσιακές σκηνές μάχης που εξιστορούν την ζωή του Ναπολέοντα από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, την απόπειρα κατάληψης της Αιγύπτου, μέχρι και την αποτυχημένη εκστρατεία στην Ρωσία.

Εκτός από τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Ben Miles, Matthew Needham, Tahar Rahim, Youssef Kerkour και Phil Cornwell.

Η ερωτική μάχη με τη Ζοζεφίνα 

Το 2021, ο Scott είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του: «Ο Ναπολέων είναι ένας άνθρωπος που πάντα με γοήτευε. Ήρθε από το πουθενά για να κυβερνήσει τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα διεξήγαγε μια ερωτική μάχη με τη Ζοζεφίνα την οποία γνώρισε σε κάποιο οίκο ανοχής. Κατέκτησε τον κόσμο για να κερδίσει την αγάπη της και όταν δεν τα κατάφερε, τον κατέκτησε ξανά για να την καταστρέψει και έτσι κατέστρεψε τον εαυτό του».

Και πρόσθεσε, «Κανένας ηθοποιός δεν θα μπορούσε ποτέ να ενσαρκώσει τον Ναπολέοντα όπως ο Joaquin. Δημιούργησε έναν από τους πιο περίπλοκους κινηματογραφικούς αυτοκράτορες στο Gladiator και εμείς θα δημιουργήσουμε έναν άλλον με τον Ναπολέοντά του».

Το «Napoleon», με σενάριο του David Scarpa (All the Money in the World) και παραγωγή της Sony Pictures και της Apple Original Films θα βγει φέτος στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει στην Apple TV+.

Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Napoleon»

Napoleon — Official Trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ