- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Napoleon: Joaquin Phoenix και Ridley Scott σε μια νέα επική συνεργασία
Ένα αμείλικτο ταξίδι προς την εξουσία με την υπογραφή δύο κορυφαίων του σινεμά
Napoleon: Joaquin Phoenix και Ridley Scott σε μια νέα επική συνεργασία - Το τρέιλερ της ταινίας που αναμένεται να καθηλώσει
Ο Ridley Scott επιστρέφει στο είδος των ιστορικών, επικών ταινιών δράσης, με το πρώτο τρέιλερ του «Napoleon», που βρίσκει ξανά τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη να συνεργάζεται με τον Joaquin Phoenix.
Οι δύο αστέρες του κινηματογράφου είχαν συνεργαστεί προηγουμένως στην βραβευμένη με πέντε Όσκαρ ιστορική ταινία το 2000, «Gladiator» και τώρα επιστρέφουν για άλλη μια φορά σε μια ταινία που περιλαμβάνει τον Joaquin Phoenix στο ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, την Vanessa Kirby ως αυτοκράτειρα Ζοζεφίνα και τον Matthew Needham από το House of the Dragon, στον ρόλο του αδελφού του Ναπολέοντα, Λουτσιάνο Βοναπάρτη.
«Με τον Joaquin αποδομήσαμε την ταινία»
Ο σκηνοθέτης Ridley Scott είχε μιλήσει στο παρελθόν για το τεράστιο ταλέντο του Joaquin Phoenix. «Ο Joaquin απέχει τόσο πολύ από το να χαρακτηριστεί συμβατικός, όσο κανένας άλλος ηθοποιός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό είναι που τον κάνει σπουδαίο καλλιτέχνη. Αν κάτι τον ενοχλεί, δεν θα διστάσει να σου το πει. Έκανε τον Ναπολέοντα ξεχωριστό, με το να αμφισβητεί τα πάντα», είχε δηλώσει στο περιοδικό Empire.
Και πρόσθεσε: «Με τον Joaquin, μπορούμε να ξαναγράψουμε μια ταινία, όταν δεν νοιώθει άνετα με τον ρόλο του σε αυτήν. Και αυτό συνέβη με τον Ναπολέοντα. Αποδομήσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο πραγματικός Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που έλεγε ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα».
Το αμείλικτο ταξίδι του Ναπολέοντα προς την εξουσία
Η ταινία περιγράφεται ως «το αμείλικτο ταξίδι του Ναπολέοντα προς την εξουσία, από το πρίσμα της εθιστικής, τοξικής του σχέσης με τη μία και μοναδική του αγάπη, τη Ζοζεφίνα, αποτυπώνοντας τις καινοτόμες στρατιωτικές και πολιτικές του τακτικές μέσω των πιο δυναμικών σκηνών μάχης που έχουν γυρισθεί ποτέ».
«Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ ότι κάνω λάθος», τονίζει ο Βοναπάρτης σε ένα σημείο του τρέιλερ, «απλώς δεν κάνω λάθος ποτέ».
Το τρέιλερ μας δείχνει εντυπωσιακές σκηνές μάχης που εξιστορούν την ζωή του Ναπολέοντα από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, την απόπειρα κατάληψης της Αιγύπτου, μέχρι και την αποτυχημένη εκστρατεία στην Ρωσία.
Εκτός από τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Ben Miles, Matthew Needham, Tahar Rahim, Youssef Kerkour και Phil Cornwell.
Η ερωτική μάχη με τη Ζοζεφίνα
Το 2021, ο Scott είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του: «Ο Ναπολέων είναι ένας άνθρωπος που πάντα με γοήτευε. Ήρθε από το πουθενά για να κυβερνήσει τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα διεξήγαγε μια ερωτική μάχη με τη Ζοζεφίνα την οποία γνώρισε σε κάποιο οίκο ανοχής. Κατέκτησε τον κόσμο για να κερδίσει την αγάπη της και όταν δεν τα κατάφερε, τον κατέκτησε ξανά για να την καταστρέψει και έτσι κατέστρεψε τον εαυτό του».
Και πρόσθεσε, «Κανένας ηθοποιός δεν θα μπορούσε ποτέ να ενσαρκώσει τον Ναπολέοντα όπως ο Joaquin. Δημιούργησε έναν από τους πιο περίπλοκους κινηματογραφικούς αυτοκράτορες στο Gladiator και εμείς θα δημιουργήσουμε έναν άλλον με τον Ναπολέοντά του».
Το «Napoleon», με σενάριο του David Scarpa (All the Money in the World) και παραγωγή της Sony Pictures και της Apple Original Films θα βγει φέτος στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει στην Apple TV+.
Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Napoleon»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Τα επιχειρήματά τους
Τι απέγιναν το κινηματοθέατρο των αδελφών Χόλαντ και το κινητοσκόπιο του Τόμας Έντισον
Η πρωταγωνίστρια του «Wednesday» αποκαλύπτει την κρίση ταυτότητας μετά την Disney και τον ρόλο που της έσωσε την καριέρα
Ανεπαρκή χαρακτηρίστηκαν τα μέτρα μετά το περιστατικό με τον Τζον Ντέιβιντσον που επισκίασε την τελετή απονομής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.