Κινηματογραφος

Τα πάνω κάτω: Ο Λουί Γκαρέλ και η επεισοδιακή ζωή του

Κριτική για την ταινία του Λουί Γκαρέλ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 879
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πάνω κάτω: Ο Λουί Γκαρέλ και η επεισοδιακή ζωή του
© firman

Κριτική για την ταινία «Τα πάνω κάτω (L'innocent)» του Λουί Γκαρέλ με πρωταγωνιστές τους Λουί Γκαρέλ, Νοεμί Μερλάν, Ροσντί Ζεμ, Ανούκ Γκρινμπέργκ

Ο γιος μιας δραματοθεραπεύτριας σε φυλακές αναστατώνεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του σκοπεύει να παντρευτεί έναν ληστή που αποφυλακίζεται μετά από 5ετή εγκλεισμό και κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τον «καταστροφικό» γάμο.

Ο Λουί Γκαρέλ σε αυτοβιογραφικούς τόνους (όντως η μητέρα του δούλευε σε φυλακές και εκεί γνώρισε τον πατριό του που παντρεύτηκε όταν εκείνος ήταν 11 ετών) γράφει και σκηνοθετεί μια μπριόζικη και διασκεδαστική κομεντί που δεν ακολουθεί τα κλισέ του είδους αλλά συχνά παίρνει απρόσμενη τροπή. Η φιλοδοξία του Γκαρέλ να κάνει μια διαφορετική ταινία ενηλικίωσης με πυξίδα κάποια αγαπημένα μοτίβα του (μια σπαρταριστή αστυνομική περιπέτεια δένει άψογα με το εναλλακτικό love story) επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο όπως μαρτυρούν και οι 11 υποψηφιότητες για Σεζάρ. Άξια συνοδοιπόρος του στην εφευρετική και ζωωρή φαρσοκωμωδία η απολαυστική Νοεμί Μερλάν.

Τα Πάνω Κάτω (The Innocent) Trailer | GR Subs | Cinobo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ