Κινηματογραφος

Αυτά που δεν λέγονται: Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Κριτική για την ταινία του Σεσκ Γκάι

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 876
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτά που δεν λέγονται: Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Κριτική για την ταινία «Αυτά που δεν λέγονται (Historias para no contar)» του Σεσκ Γκάι με πρωταγωνιστές τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Τσίνο Νταρίν, Χοσέ Κορονάδο, Άνα Καστίγιο, Χαβιέρ Καμαρά, Μαριμπέλ Βερντού, Νόρα Νάβας, Χαβιέρ Ρέι, Αλεξάνδρα Χιμένεθ, Κουίμ Γκουτιέρες, Μπελέν Κουέστα

Δύο νέοι άνθρωποι που είναι κρυφά ερωτευμένοι μεταξύ τους, συναντιούνται καθημερινά στο πάρκο σκύλων. Ένας άντρας δυσκολεύεται να ξεπεράσει το διαζύγιό του. Τρεις φίλες ηθοποιοί συναντιούνται στην ίδια οντισιόν. Ένας ώριμος καθηγητής έχει δεσμό με μια πρώην φοιτήτριά του. Ένας άπιστος σύζυγος μαθαίνει πως η έγκυος γυναίκα του έχει ανακαλύψει την «παράνομη» σχέση του.

Πέντε τρυφερές ιστορίες από τη σύγχρονη Ισπανία και τη Βαρκελώνη παρουσιάζονται με χιούμορ αλλά και δυνατές στρώσεις μελαγχολίας, στη κατά διαστήματα σπαρταριστή σπονδυλωτή κωμωδία χαρακτήρων που υπογράφει ο Σεσκ Γκάι, σκηνοθέτης των «Τρούμαν» και «Οι γείτονες από πάνω». Σχεδόν όλη η εθνική Ισπανίας πρωτοκλασάτων ηθοποιών συμμετέχει στο έργο που μοιραία, όπως συμβαίνει στα περισσότερα σπονδυλωτά φιλμ, χαρακτηρίζεται από άνισες ιδέες. Πάντως η στρωτή αφήγηση του Γκάι δεν επιτρέπει χαοτικές διαφορές μεταξύ των 5 σκετς. Άλλωστε κάθε μία από τις χιουμοριστικές ιστορίες του φιλμ «Αυτά που δεν λέγονται» έχει ένα θέμα (απιστία, ματαιοδοξία, ανασφάλεια κ.λπ.) που βρίσκεται κάτω από την κυρίαρχη ιδέα της υπερτιμημένης αλήθειας και της σημασίας να μην αποκαλύπτεται σε κάποιες καταστάσεις.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ (HISTORIAS PARA NO CONTAR/STORIES NOT TO BE TOLD) Trailer Ελληνικοί Υπότιτλοι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.