Κινηματογραφος

Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε: Το τέλος που γίνεται αρχή

Κριτική για την ταινία του Αντρέα Ντι Στέφανο

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 876
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε

Κριτική για την ταινία «Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε» του Αντρέα Ντι Στέφανο με πρωταγωνιστές τους Πιερ-Φραντσέσκο Φαβίνο, Λίντα Καρίντι, Αντόνιο Τζεράρντι

Ο Φράνκο Αμόρε είναι ένας υποδιοικητής αστυνομίας στο Μιλάνο που περηφανεύεται ότι εδώ και 35 χρόνια δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά το όπλο του. Την τελευταία μέρα της υπηρεσίας του και ενώ συγγενείς και φίλοι του ετοιμάζουν πάρτι-έκπληξη για τη συνταξιοδότησή του, μια περίεργη υπόθεση θα τον φέρει αντιμέτωπο με ζόρικες καταστάσεις. 

Στο καλογυρισμένο ιταλικό αστυνομικό θρίλερ του Αντρέα Ντι Στέφανο η ερμηνεία του Πιερ-Φραντσέσκο Φαβίνο αποτελεί έναν καλό λόγο για να επιλέξει να δει κάποιος το φιλμ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η περίτεχνη αφήγηση του σκηνοθέτη του «Τρία δευτερόλεπτα» κατασκευάζει ένα σύνολο από υποψίες, μυστικά και λάθη, που οδηγούν την υπόθεση σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα όπου η όποια βεβαιότητα μπορεί να αναιρεθεί ανά πάσα στιγμή. Μπορεί το σενάριο να μην και τόσο πρωτότυπο, αλλά ο ρεαλισμός που επιστρατεύει ο Ντι Στέφανο με την άψογα ενορχηστρωμένη φόρμουλα αγωνίας που ντύνει τα πλάνα του καθιστούν την «Τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε» αρκετά συναρπαστική.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΑΜΟΡΕ L' Ultima Notte Di Amore Official Greek Trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.