Κινηματογραφος

Τα γυρίσματα της ταινίας «Barbie» προκάλεσαν παγκόσμια έλλειψη στη ροζ μπογιά

Χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της Barbieland

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Barbie: Τα γυρίσματα προκάλεσαν παγκόσμια έλλειψη ροζ μπογιάς - Χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της Barbieland

Η ομάδα παραγωγής της ταινίας «Barbie», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου, με πρωταγωνίστρια στον ομώνυμο ρόλο την Μάργκοτ Ρόμπι και στον ρόλο του Κεν τον Ράιαν Γκόσλινγκ, χρησιμοποίησε τόσο μεγάλες ποσότητες ροζ μπογιάς για τα σκηνικά που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη στο εν λόγω χρώμα.

Την αποκάλυψη για το εν λόγω πρόβλημα έκανε η σκηνοθέτρια Γκρέτα Γκέργουικ και η σχεδιάστρια παραγωγής της ταινίας, Σάρα Γκρίνγουντ. Συγκεκριμένα, τόνισαν πως για την κατασκευή της Barbieland, χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά φωσφοριζέ ροζ χρώμα.

Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε σε τόσο μεγάλη ποσότητα που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη. Η Λόρεν Πράουντ, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Rosco, της εταιρείας χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Ειδικότερα, η Λόρεν Πράουντ επιβεβαίωσε πως η ταινία «χρησιμοποίησε όσο χρώμα είχαμε» αλλά εξήγησε πως η παραγωγή της ταινίας έτυχε να συμπέσει με εκτενέστερα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.

«Υπήρξε αυτή η έλλειψη και στη συνέχεια, τους δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Όντως μας πήραν όλο το ροζ χρώμα», διευκρίνισε η Πράουντ.