Κινηματογραφος

Πέθανε ο ηθοποιός Ray Stevenson σε ηλικία 58 ετών

Η τελευταία συμμετοχή στη σειρά «Ahsoka» και οι ταινίες της Marvel

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ray Stevenson
© Jeff Spicer/Getty Images for Disney

Ray Stevenson: Πέθανε ο ηθοποιός - Η πορεία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση - Η τελευταία συμμετοχή στη σειρά «Ahsoka»

Ο Ray Stevenson πέθανε στα 58 του χρόνια την Κυριακή, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

Ο Ιρλανδός ηθοποιός γνωστός από ταινίες όπως το "Punisher: War Zone", το "King Arthur", τις ταινίες "Thor" και την επερχόμενη σειρά "Ahsoka", έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του. 

Τα πρώτα βήματα του Ray Stevenson και η είσοδος στο σύμπαν της Marvel

Ο Ray Stevenson ξεκίνησε την καριέρα του σε τηλεοπτικές εκπομπές τη δεκαετία του 1990 και μετά άρχισε να παίζει ρόλους δράσης σε ταινίες του Χόλιγουντ τη δεκαετία του 2000. Ο πρώτος του σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην περιπέτεια του 2004 του Antoine Fuqua "King Arthur", όπου έπαιξε τον Dagonet, έναν από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Στην ταινία, ο χαρακτήρας του θυσιάζεται στη μάχη για να βοηθήσει τον Άρθουρ (Κλάιβ Όουεν) και την αδελφότητα των πολεμιστών του.

Το 2008, ο Ray Stevenson απέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία της Marvel, "Punisher: War Zone", όπου έπαιξε τον μισθοφόρο, γνωστό και ως Frank Castle. Η ταινία διανεμήθηκε από τη Lionsgate στη Βόρεια Αμερική, προτού η Disney αποκτήσει τα δικαιώματα στο σύμπαν της Marvel και αργότερα παρουσιάσει ξανά τον χαρακτήρα στη σειρά του Netflix "Daredevil". Ο Ray Stevenson ήταν ο τρίτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Τιμωρό στην οθόνη. 

Ray Stevenson: AHSOKA

Στη δεκαετία του 2010, εμφανίστηκε σε ταινίες δράσης όπως «The Book of Eli», «GI Joe: Retaliation» και το «Thor» της Marvel και την προσαρμογή «Divergent» του Lionsgate. Στη δεύτερη εμφάνισή του στη Marvel, ο Ray Stevenson έπαιξε τον ήρωα της Ασγκάρντιαν Βόλσταγκ, έναν από τους Τρεις πολεμιστές που ήταν σύμμαχοι του Θορ του Κρις Χέμσγουορθ. Εμφανίστηκε στις τρεις πρώτες ταινίες "Thor". 

Στην τηλεόραση, ο Ray Stevenson πρωταγωνίστησε στο ιστορικό δράμα του HBO "Rome" ως Titus Pullo από το 2005-07. Έπαιξε έναν Ρωμαίο στρατιώτη, απέναντι από τον Kevin McKidd ως Lucius Vorenus, ο οποίος ήταν μάρτυρας πολλών βασικών ιστορικών γεγονότων.

Ray Stevenson Reveals His Favorite Acting Role

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ