Κινηματογραφος

Fast X: O Ντομ και το σόι του

Κριτική για την ταινία του Λουί Λετεριέ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 872
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
FastX

Κριτική για την ταινία «FastX» του Λουί Λετεριέ με πρωταγωνιστές τους Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Μομόα, Σαρλίζ Θερόν

Ο Ντομ Τορέτο και η πολυπληθής οικογένειά του έχουν καταφέρει να αποτραβηχτούν από την ενεργό δράση, αλλά ένας νέος ορκισμένος εχθρός που ζητάει εκδίκηση τους αναγκάζει να βγουν ξανά στους δρόμους.

Δέκατη ταινία για την τουρμπομηχανή των Βιν Ντίζελ και Σία που επιδιώκει να φέρει τον point της σειράς σε ένα πιο προσωπικό και συναισθηματικό τόνο –και με ένα Μομόα έκπληξη σε ρόλο κακού, αν και κοπιάρει πολύ έντονα τον Τζόκερ του μακαρίτη Χιθ Λέτζερ–, αλλά οι θόρυβοι των γκαζοφονιάδων και το χάρτινο σενάριο επισκιάζουν τα πάντα. Είναι προφανής πάντως η διάθεση των συντελεστών του διάσημου saga να τερματίσουν τη δράση με κάθε απίθανο τρόπο: στο τελευταίο μισάωρο γίνεται ο κακός χαμός με αυτοκίνητα, ελικόπτερα και αεροπλάνα να καταργούν τους νόμους της φυσικής (και της λογικής) και να μην αφήνουν τίποτα όρθιο. Και φυσικά το πιο ανοιχτό από ποτέ τέλος της ταινίας προϊδεάζει για ένα grand φινάλε που έρχεται με την επόμενη ταινία. Εκεί που όλοι –μα όλοι– οι σταρ της σειράς θα παρελάσουν για μια τελευταία (ίσως) φορά.

FAST X | Final Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ