Κινηματογραφος

«Εκεί που ζούμε»: Η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα επαναπροβάλλεται στο θερινό σινέ ΑΝΕΣΙΣ

Η ταινία που οι αναγνώστες της Athens Voice βράβευσαν για την ηθοποιία και την σκηνοθεσία της, άνοιξε το Berlin Greek Film Festival και συνεχίζει σε φεστιβάλ στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα  «Εκεί που ζούμε»
Σκηνή από την ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «Εκεί που ζούμε»

«Εκεί που ζούμε»: Η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα επαναπροβάλλεται στο θερινό σινέ ΑΝΕΣΙΣ στους Αμπελόκηπους από τις 22 ως τις 28 Μαΐου.

Ο καταιγισμός διανομής στα θερινά σινεμά -πάνω από δέκα νέες ταινίες κάθε εβδομάδα - στενεύει όλο και περισσότερο τα περιθώρια να προλάβουμε να δούμε τις καλές ταινίες. Ειδικά δε οι ελληνικές γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συναντήσουν το κοινό. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο ευτυχώς το «Εκεί που ζούμε», η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα, για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν τον χειμώνα, επαναπροβάλλεται στο θερινό σινέ ΑΝΕΣΙΣ στους Αμπελόκηπους έως 28 Μαΐου στις 23:00.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ -  Official Trailer

Όχι τυχαία. Είναι η ταινία την οποία οι αναγνώστες της Athens Voice βράβευσαν με το πρώτο βραβείο για την ηθοποιία και την σκηνοθεσία της, άνοιξε πριν ένα μήνα με εξαιρετικά θερμή υποδοχή το Berlin Greek Film Festival, συνεχίζοντας την πορεία της στα αντίστοιχα φεστιβάλ του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, η ταινία που στη χειμωνιάτικη διανομή της οι κριτικοί κινηματογράφου έγραψαν τα καλύτερα:

Απλό αλλά συγχρόνως γενναίο και αναγκαίο ελληνικό σινεμά… (ΤΟ ΒΗΜΑ)

Η κοινωνική παρατήρηση και σάτιρα παντρεύεται με το προσωπικό στοιχείο… δίχως να εγκαταλείπει την ελαφράδα του…(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ιλαροτραγική ακτινογραφία της νεοελληνικής καθημερινότητας που ξέρει να διαχειρίζεται και τη σάτιρα και το συναίσθημα… (Αθηνόραμα)

…καυστικά κριτική, πικρά χιουμοριστική, τρυφερή ανάγνωση… (ΕΦΣΥΝ)

Ξεφεύγει, απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα στο ελληνικό σινεμά, γιατί είναι αυθεντική, βιωματική και ιδίως λυτρωτική...(Kemes Cinema)

Μια ταινία που παρακολουθώντας την περιπέτεια ενός νεαρού δικηγόρου, ενός καθόλου ατρόμητου καουμπόι να  διασχίζει το νεοελληνικό «Φαρ-Ουέστ» προσπαθώντας μέσα στο εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του –αυτές του εργαζόμενου, του γιου, του εραστή, του φίλου,σταχυολογεί ξεκαρδιστικά ψήγματα της ελληνικής κωμικοτραγικής καθημερινότητας δίνοντάς μας μια ευφυέστατη μικρογραφία της σύγχρονης Ελλάδας.

Σωτήρης Γκορίτσας
Σωτήρης Γκορίτσας © Θανάσης Καρατζάς

Όπλο της ταινίας το χαρακτηριστικό χιούμορ και η συγκίνηση τα οποία χαρακτηρίζουν  το σινεμά του Γκορίτσα αλλά και το soundtrack του στενού φίλου και συνεργάτη του Νίκου Πορτοκάλογλου, που τραγουδά για το Εκεί Που Ζούμε «…εκεί που… χίλιες φορές θα πέσουμε και χίλιες θα σωθούμε.

Νίκος Πορτοκάλογλου - Εκεί που ζούμε - Μουσικό βίντεο από την ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα

Όσο για το καστ έχουμε μια σειρά από σπουδαίους ηθοποιούς: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν, η Λένα Κιτσοπούλου.

Στο θερινό σινέ ΑΝΕΣΙΣ, Αμπελόκηποι, έως και 28 Μαϊου, στις 23:00

Η αφίσα της ταινίας «Εκεί που ζούμε» του Σωτήρη Γκορίτσα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ