Κινηματογραφος

Ας ξημερώσει η ειρήνη: Και η μπάντα εξακολουθεί να παίζει

Κριτική για την ταινία του Έραν Κολίριν

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 871
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ας ξημερώσει η ειρήνη

Κριτική για την ταινία «Ας ξημερώσει η ειρήνη» του Έραν Κολίριν με πρωταγωνιστές τους Άλεξ Μπακρί, Τζούνα Σουλεϊμάν, Σαλίμ Ντάου

Ένας Ισραηλινός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής που ζει στην Ιερουσαλήμ, επιστρέφει στο χωριό όπου μεγάλωσε για τον γάμο του αδελφού του. Μετά τη γιορτή, το χωριό τίθεται υπό στρατιωτικό αποκλεισμό από την ισραηλινή κυβέρνηση χωρίς καμία εξήγηση.

Το μεστό και ανθρωποκεντρικό σινεμά του σκηνοθέτη από το Ισραήλ μάς συστήνεται εκ νέου με μια ντελικάτη δραματική ιστορία αυθεντικής συγκίνησης και άρτιας πολιτικής θέσης. Το φιλμ, μέσω της σφιχτής αφήγησης που τονίζεται από τη μελαγχολική ιδιοσυγκρασία του ήρωα, αναδεικνύει το θέατρο του παραλόγου που εξακολουθεί να παίζεται στα υπό ισραηλινής κατοχής παλαιστινιακά εδάφη. Με την απόγνωση σε κάθε πλάνο και την ψαγμένη μουσική να παίζει το δικό της ρόλο, το φιλμ  είναι μια δημιουργία που χειρίζεται επιδέξια το πολιτικό δράμα με λυρική εσωτερική αναζήτηση.

ΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΙΡΗΝΗ / LET IT BE MORNING

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρήνη Βουρλούμη: «Αλλού ο δρόμος» - Η Αθήνα μέσα από τα μάτια τριών οδηγών ταξί
Ειρήνη Βουρλούμη: Οι οδηγοί ταξί βιώνουν την πόλη σαν ένα διαρκές πέρασμα από τη μία ζωή στην άλλη

Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY