Κινηματογραφος

Η Βαλέρια παντρεύεται: Ουκρανο-ισραηλινός γάμος στη σκιά του #Μetoo

Κριτική για την ταινία του Μιχάλ Βίνικ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 870
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βαλέρια παντρεύεται

Κριτική για την ταινία «Η Βαλέρια παντρεύεται» του Μιχάλ Βίνικ με πρωταγωνιστές τους Λένα Φράιφελντ, Ντάσα Τβορόνοβιτς, Γιάκοβ Ζάντα Ντάνιελ, Αβραάμ Σαλόμ Λεβί

Η νεαρή Βαλέρια φτάνει από την Ουκρανία στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου και με τη μεσολάβηση της αδελφής της, Κριστίνα, που επίσης έχει παντρευτεί Ισραηλινό με πανομοιότυπη συνταγή «επιτυχίας».

Η υπόγεια ένταση που σιγοβράζει από τα πρώτα κιόλας καρέ, όταν η Κριστίνα με τον σύζυγό της υποδέχονται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ τη Βαλέρια, θα ξεσπάσει αναπάντεχα λίγα λεπτά αργότερα, όταν η κοπέλα θα συναντήσει για πρώτη φορά τον μελλοντικό σύζυγό της. Η αψυχολόγητη αντίδρασή της θα βάλει φρένο στο θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται, οδηγώντας τη δραματουργία σε απρόβλεπτες εντάσεις. Οι νύφες του διαδικτύου, ένα είδος σύγχρονου συνοικεσίου, και οι πολυπολιτισμικές (κοινωνικές, φυλετικές, θρησκευτικές) διαφορές που ορθώνονται ανάμεσα σε δύο άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους που συμφωνούν να παντρευτούν με κριτήριο «μια καλή ζωή» κι όχι τον έρωτα, βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής του σκηνοθέτη ο οποίος απέσπασε τον Αργυρό Αλέξανδρο στο τμήμα Meet The Neighbors του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία παρακολουθείται με άνεση και έχει ζωηρό ενδιαφέρον αλλά δεν φέρνει καινούργιες ιδέες γύρω από το θέμα των προσχεδιασμένων γάμων και τη θέση της σύγχρονης γυναίκας με βάση το κίνημα του #Metoo.

Η Βαλέρια Παντρεύεται (Valeria Is Getting Married) Trailer | GR Subs | Cinobo

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ