Κινηματογραφος

Άρρηκτος δεσμός: Ο Γκάι Ρίτσι πάει στο Αφγανιστάν

Κριτική για την ταινία του Γκάι Ρίτσι

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 868
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρρηκτος δεσμός: Ο Γκάι Ρίτσι πάει στο Αφγανιστάν

Κριτική για την ταινία «Άρρηκτος δεσμός» της Γκάι Ρίτσι με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Νταρ Σαλίμ, Αλεξάντερ Λούντβικ

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με τον ντόπιο διερμηνέα Αχμέντ. Όταν η δράση του Κίνλι γίνει αντιληπτή από τους Ταλιμπάν, που θα εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση για τον εντοπίσουν, ο Αχμέντ θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει. 

Όχι απλώς μια καλογυρισμένη περιπέτεια διά χειρός Γκάι Ρίτσι, αλλά κι ένα αγωνιώδες θρίλερ επιβίωσης με τους δύο κυνηγημένους άντρες να βρίσκονται σε δυσμενή θέση όσο ο κλοιός θανάτου στενεύει γύρω τους. Ο Βρετανός σκηνοθέτης για πρώτη φορά καταπιάνεται με την πολεμική περιπέτεια και μάλιστα με έναν παλιομοδίτικο τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει. Η νευρώδης αφήγηση του Ρίτσι δεν στρέφεται στις γνώριμες κωμικές νόρμες του ένδοξου παρελθόντος του («Η αρπαχτή», «Σέρλοκ Χολμς») αλλά επιλέγει το δραματικό –και με έντονο ψυχαναλυτικό περιεχόμενο– αποτύπωμα μιας πολεμικής ιστορίας που παρότι δεν πρωτοτυπεί, έχει τις δυνατές στιγμές της, βοηθούμενη κι από τις πειστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών.

ΑΡΡΗΚΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (The Covenant) - trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ