Κινηματογραφος

Dungeons & Dragons - Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών: Φόρος τιμής στο θρυλικό επιτραπέζιο παιχνίδι των 80s

Κριτική για την ταινία των Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντστιν

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 865
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριτική για την ταινία «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών» των Τζ. Φράνσις Ντέιλι - Τζ. Γκόλντστιν με τους Κ. Πάιν, Μ. Ροντρίγκεζ, Ρ.Ζ. Πέιτζ, Τζ. Σμιθ, Σ. Λίλις, Χ. Γκραντ

Ένας καταφερτζής κλέφτης μαζί με μια ομάδα περιθωριακών χαρακτήρων πασχίζουν να βρουν ένα χαμένο λείψανο που θα τους βοηθήσει να τερματίσουν την αιμοσταγή δράση ενός αδίστακτου ηγεμόνα.

Το σινεμά των υπερηρώων έχει περιθώριο για ένα ακόμη παραμύθι φαντασίας με πλάσματα που κατοικούν σε έναν εναλλακτικό αθέατο κόσμο τύπου Μέση Γη; Σύμφωνα με τους δημιουργούς του «Dungeons & Dragons» ναι, καθώς αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν με ζωηρή φαντασία τον πλούσιο κόσμο και το πνεύμα του θρυλικού επιτραπέζιου παιχνιδιού ρόλων που έγινε διάσημο χάρη στην παρέα του «Stranger Things». Χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα το σκηνοθετικό δίδυμο της κωμωδίας «Game night» (με τους Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και Τζέισον Μπέιτμαν) καταφέρνει να φτιάξει μια διασκεδαστική περιπέτεια όπου το επικό στοιχείο κουμπώνει ομαλά με το ανάλαφρο χιούμορ και τα αναγκαία διδάγματα περί φιλίας, θάρρους (όχι μόνο σε επίπεδο περιπέτειας αλλά και στο ερωτικό πεδίο) που αποτελούν το αλατοπίπερο της χορταστικής δράσης. Οι Κρις Πάιν και Χιου Γκραντ σε ρόλους αντίστοιχα καλού-κακού ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τη γνώριμη πλέον μανιέρα τους.