Κινηματογραφος

Μια απροσδόκητη σχέση: Ο Ζακ Εφρον ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά ενός απέραντα σκληρού Θεού

Κριτική για την ταινία του Ζακ Μπραφ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 864
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια απροσδόκητη σχέση (A goodperson)

Κριτική για την ταινία «Μια απροσδόκητη σχέση (A goodperson)» του Ζακ Μπραφ με πρωταγωνιστές τους Φλόρενς Πιου, Μόργκαν Φρίμαν, Σελέστ Ο'Κόνορ, Μόλι Σάνον

Έχοντας χάσει την αγαπημένη του κόρη σε τροχαίο, ο ηλικιωμένος Ντάνιελ μεγαλώνει την ορφανή έφηβη εγγονή του χωρίς να αφήνεται στο πένθος του. Κάποια στιγμή ο Ντάνιελ θα έρθει κοντά με τη νεαρή Άλισον η οποία επέζησε του θανατηφόρου τροχαίου.

Με χαμηλούς τόνους αλλά και αδυναμία να ελέγξει τις υψηλές –οριακά μελό– δραματικές εντάσεις του σεναρίου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζακ Μπραφ (είχε υπογράψει το θαυμάσιο νεανικό δράμα «Gardenstate»το 2004) επιστρέφει πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί μια ιστορία για την απώλεια, τη συγχώρεση και τη διαχείριση του πένθους. Ο Μπραφ δεν αποφεύγει τα αναμενόμενα κλισέ του είδους αλλά ευτυχεί να έχει για πρωταγωνιστικό ζευγάρι δύο ηθοποιούς υψηλής αξίας. Τόσο ο ανθρώπινος αλλά και πάνσοφος μέσα στον ορυμαγδό της θλίψης του χαρακτήρας του Μόργκαν Φρίμαν όσο και η ψυχολογικά ασταθής Άλισον, την υποδύεται με μια μεστή και ολοκληρωμένη ερμηνεία η Φλόρενς Πιου, είναι οι δύο πυλώνες του σκληρού αυτού δράματος που θα σας κάνει να κλάψετε ουκ ολίγες φορές.

Μια Απροσδόκητη Σχέση // A Good Person - Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ