Κινηματογραφος

Ο άντρας των ονείρων μου: Ρομάντζο του μέλλοντος

Κριτική για την ταινία της Μαρία Σράντερ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 864
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο άντρας των ονείρων μου: Ρομάντζο του μέλλοντος

Κριτική για την ταινία «Ο άντρας των ονείρων μου» της Μαρία Σράντερ με πρωταγωνιστές τους Μάρεν  Έγκερτ, Νταν Στίβενς, Σάντρα Χίλερ

Προκειμένου να βρει πόρους για την χρηματοδότηση των ερευνών της, μια επιστήμονας, η Άλμα, δέχεται να πάρει μέρος σε ένα πρωτοποριακό πείραμα: για τρεις εβδομάδες θα πρέπει να συγκατοικήσει μ’ ένα ανδροειδές που είναι σχεδιασμένο να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες της και να την κάνει ευτυχισμένη.

Με το σενάριο να αποτελεί διασκευή ενός διηγήματος της Έμα Μπρασλάβσκι, η Μαρία Σράντερ του «Κάποια μίλησε» και του τηλεοπτικού «Unorthodox» επιχειρεί να δώσει μια εναλλακτική ματιά στο ζήτημα της ερωτικής ευτυχίας, την οποία η επιστήμονας μοιάζει να αντιμετωπίζει με περιφρόνηση αν όχι με κυνισμό. Παρά την προβλέψιμη πλοκή στη σχέση της Άλμα και του Τομ –το πιάσατε το υπονοούμενο;– η ταινία δεν είναι αδιάφορη. Έχει κάποιες στιγμές ποιητικής δύναμης, που ενισχύονται από το τέλεια φωτογραφημένο Βερολίνο, τον εύστοχο προβληματισμό πάνω στη σύγχρονη αστική μοναξιά και τις πειστικές ερμηνείες. Ο γοητευτικός Νταν Στίβενς του «Ο πύργος του Ντάουντον» παίζει με προσεκτικούς χειρισμούς το «συναισθηματικό ρομπότ», αλλά εκείνη που κάνει τη διαφορά είναι η εντυπωσιακή Μάρεν Εγκερτ που κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου χάρη στην ειλικρίνεια με την οποία αποδίδει την εύθραυστη ψυχολογία της μοναχικής γυναίκας που αρνείται να εγκαταλείψει τις ορθολογικές άμυνές της για χάρη ενός ανούσιου ρομαντισμού.  

Ο Άντρας των Ονείρων Μου (I'm Your Man) Official Trailer Gr Subs

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ