Κινηματογραφος

Scream VI: Μάσκες από το παρελθόν

Κριτική για την ταινία των Ματ Μπετινέλι Όλπιν και Τάιλερ Γκίτι

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 862
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριτική για την ταινία «Scream VI» των Ματ Μπετινέλι Όλπιν και Τάιλερ Γκίτι με πρωταγωνιστές τους Μελίσα Μπαρέρα, Τζένα Ορτέγκα, Κόρτνεϊ Κοξ

Έχοντας απομακρυνθεί από την αιματοκυλισμένη πόλη του Γουέστμπορο με σκοπό να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη Νέα Υόρκη, οι αδελφές Σαμ και Τάρα έντρομες ανακαλύπτουν ότι ο μασκοφόρος δολοφόνος Ghostface όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί αλλά τις παρακολουθεί από κοντά.

Η εμπορική επιτυχία του περσινού «Scream» φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Το σκηνοθετικό δίδυμο του reboot, οι Ματ Μπετινέλι Όλπιν και Τάιλερ Γκίτι, βρίσκεται ξανά σε θέση οδηγού. Με ακόμη σκληρότερες αιματηρές σκηνές, καταιγιστική δράση και μια περισσότερη τσαχπινιά στο σενάριο (το οποίο επιχειρεί να παίξει κάπως ανατρεπτικά με τους κώδικες του θρίλερ αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα) το «Scream VI» ξεχωρίζει κυρίως για τη σινεφιλική κωμική διάστασή του: θα διασκεδάσετε με τις αιρετικές αξιολογήσεις κορυφαίων φιλμ του παρελθόντος σαν τα «Ψυχώ», «Candyman» κ.ά. την ίδια ώρα που οι πρωταγωνιστές του φιλμ αυτοσαρκάζονται γύρω από την «τύχη τους να αποτελούν μέρος ενός τόσο σπουδαίου franchise». Το μεγαλύτερο μείον του φιλμ πάντως είναι πως μπορεί να το παρακολουθήσει με άνεση μόνο κάποιος που γνωρίζει τα παλιά έργα του παρελθόντος. Όποιος μπει στην αίθουσα χωρίς να ξέρει τι θα δει θα χάσει τον μπούσουλα.