Κινηματογραφος

Ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Alien»

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φέντε Άλβαρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Alien»: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα γυρίσματα της νέας ταινίας - Εντάσσεται στη σειρά prequel - Οι συντελεστές 

Στις 9 Μαρτίου στη Βουδαπέστη αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ένατης ταινίας «Alien», όπως ανακοίνωσαν τα 20th Century Studios.

Ενώ η υπόθεση για την ταινία που δεν έχει ακόμη τίτλο έχει κρατηθεί κρυφή, το στούντιο αποκάλυψε ότι η ταινία θα ακολουθήσει «μια ομάδα νέων σε έναν μακρινό κόσμο, που έρχεται αντιμέτωπη με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν».

Εκείνοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τρομακτικά τέρατα είναι ο Ντέιβιντ Γιόνσον, ο Άρτσι Ρενό, η Ιζαμπέλα Μερσέντ, ο Σπάικ Φερν και η Αϊλίν Γου, όλοι τους θα πλαισιώσουν την Κέιλι Σπέινι.

Ο Φέντε Άλβαρες, είναι ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος και ο παραγωγός.

Το άτιτλο έργο εντάσσεται στη σειρά prequel, η οποία έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά το 2012, με το «Προμηθέας» και ακολούθησε το «Alien: Covenant».

Λίγα λόγια για το «Alien»

Το «Alien» (1979) έγινε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, λαμβάνοντας δυο υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο για τα καλύτερα οπτικά εφέ. Θεωρείται κλασική ταινία στο είδος της επιστημονικής φαντασίας μέχρι και σήμερα και το 2002 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου. Το 2008 κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και την 33η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών του περιοδικού Empire.

Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε ένα επιτυχημένο φραντσάιζ με βιβλία, κόμικ, βιντεοπαιχνίδια, παιχνίδια καθώς και τρία sequel και δύο prequel. Επίσης εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία στο «Alien» υποδύθηκε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο επανέλαβε σε όλες τις ταινίες της τετραλογίας: Άλιενς: Η Επιστροφή (Aliens, 1986), Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992) και Άλιεν: Η Αναγέννηση (Alien Resurrection, 1997). Στα επακόλουθα prequel Άλιεν Εναντίον Κυνηγού (Alien vs. Predator, 2004) και Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2 (Aliens vs. Predator: Requiem, 2007), ο χαρακτήρας της Ρίπλεϊ δεν εμφανίστηκε.

Στις 31 Οκτωβρίου 2003 η ταινία επανακυκλοφόρησε με επιπλέον σκηνές που είχαν διαγραφεί από την αρχική έκδοση.