Κινηματογραφος

Ο Ταχάρ Ραχίμ θα υποδυθεί τον Σαρλ Αζναβούρ σε ταινία για τον θρύλο του γαλλικού τραγουδιού

Το «Monsieur Aznavour» θα τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού καλλιτέχνη

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο βραβευμένος ηθοποιός Ταχάρ Ραχίμ θα ερμηνεύσει τον Σαρλ Αζναβούρ σε κινηματογραφική ταινία για τη ζωή του εμβληματικού Γαλλοαρμένιου τραγουδιστή.

Ο Ταχάρ Ραχίμ, ο οποίος κέρδισε υποψηφιότητες βραβείων BAFTA και Χρυσές Σφαίρες για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στα «Προφήτης» και «Ο Μαυριτανός», πρόκειται να υποδυθεί τον Σαρλ Αζναβούρ, τον εμβληματικό Γαλλοαρμένιο τραγουδιστή, τραγουδοποιό και ηθοποιό που πούλησε περισσότερους από 180 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Με τίτλο «Monsieur Aznavour», η βιογραφική ταινία θα σκηνοθετηθεί από τους τραγουδιστές Μεντί Ιντίρ και Γκραντ Κορπ Μαλάντ, ενώ την παραγωγή αναλαμβάνει η Kallouche Cinema του Ζαν Ρασίντ Καλούς, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Κάτια Αζναβούρ, την κόρη του αείμνηστου καλλιτέχνη.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι με εκτιμώμενη κυκλοφορία της ταινίας το 2024, ώστε να τιμηθούν τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Αζναβούρ.

Η ταινία θα σκιαγραφήσει την άνοδο του Σαρλ Αζναβούρ στη διασημότητα τη δεκαετία του 1950 και τις φιλίες του με πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανόμενης της Εντίθ Πιάφ, η οποία τον πήρε μαζί της σε περιοδεία στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Σαρλ Αζναβούρ: «Από το μηδέν στη δόξα»

Ο Καλούς ανέφερε ότι ο Αζναβούρ του έδωσε τη συγκατάθεσή του για την παραγωγή της βιογραφικής του ταινίας πριν πεθάνει το 2018. «Εντυπωσιάστηκε με το “Patients” και όταν του είπα ότι ήθελα να κάνω μια ταινία για τη ζωή του μια μέρα, είπε το “ναι” αμέσως», δήλωσε ο παραγωγός στο Variety, προσθέτοντας ότι ήταν ιδέα του Αζναβούρ ότι η βιογραφική του ταινία θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο πρώτο μέρος της ζωής του, «από το μηδέν στη δόξα», όπως το θέτει ο παραγωγός.

Ο Αζναβούρ, του οποίου οι γονείς ήρθαν στη Γαλλία μετά τη φυγή τους λόγω της γενοκτονίας στην Αρμενία, ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε ηλικία 9 ετών. Κέρδισε την αναγνώριση ως τραγουδιστής και τραγουδοποιός πολύ αργότερα, όταν πέρασε την ηλικία των 30.

Τελικά έγινε παγκόσμιος σταρ, του οποίου τα τραγούδια έχουν διασκευαστεί από άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Ρέι Τσαρλς με το «For Mama», ο Μπομπ Ντίλαν με το «The Times We've Known», η Λάιζα Μινέλι με το «What Makes a Man a Man», όπως επίσης ο Έλβις Κοστέλο, του οποίου η διασκευή στο «She» συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ του «Νότινγκ Χιλ», με τη Τζούλια Ρόμπερτς.

Ο Αζναβούρ τραγούδησε ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές, συμπεριλαμβανομένου του Φρανκ Σινάτρα στο «You Make Me Feel So Young», ενώ έχει από πολλούς χαρακτηριστεί ως ο «Γάλλος Φρανκ Σινάτρα». Ο Σαρλ Αζναβούρ εμφανίστηκε επίσης σε περισσότερες από 60 ταινίες.

Το CNN τον ονόμασε Entertainer of the Century το 1998 και έλαβε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 2017.

Ταχάρ Ραχίμ: Ο ιδανικός ηθοποιός για να παίξει τον ρόλο του Σαρλ Αζναβούρ

Ο Καλούς είπε ότι ο Ταχάρ Ραχίμ ήταν ο ιδανικός ηθοποιός για να παίξει τον ρόλο του Αζναβούρ, καθώς μοιράζονται πολλές ομοιότητες, «την ίδια ευαισθησία, ορμή και πάθος για τη δουλειά τους, καθώς και ένα κακόβουλο βλέμμα». Χρειάστηκε επίσης και οι δύο τους να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες για να πετύχουν.

Ο Ραχίμ, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία από γονείς μετανάστες όπως ο Αζναβούρ, μεγάλωσε σε ένα πολυμελές νοικοκυριό στη Βόρεια Γαλλία και κατέκτησε τη διασημότητα σε ηλικία 28 ετών, με την ερμηνεία του στο «Προφήτης», που κέρδισε βραβείο στις Κάννες, υποψηφιότητα για Όσκαρ και του χάρισε το βραβείο Σεζάρ.

(Με πληροφορίες του Variety)