Κινηματογραφος

Ξεκουράσου: Ποιος είπε ότι η ξεκούραση δεν προκαλεί εφιάλτες;

Κριτική για την ταινία της Λόρι Έβανς Τέιλορ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 859
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκουράσου (Bed Rest)

Κριτική για την ταινία «Ξεκουράσου» της Λόρι Έβανς Τέιλορ με πρωταγωνιστές τους Μελίσα Μπαρέρα, Γκάι Μπάρνετ, Έντι Ίνκσετερ

Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, η Τζούλι Ρίβερς μένει τελικά έγκυος και μετακομίζει με τον άντρα της σε καινούργιο σπίτι, έτοιμοι για το νέο ξεκίνημα. Όταν κάποιες επιπλοκές δημιουργούν προβλήματα στην εγκυμοσύνη, ο γιατρός της την υποχρεώνει να  περάσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στο κρεβάτι.

Η νεόκοπη σκηνοθέτρια Λόρι Έβανς Τέιλορ έχει προφανώς στη σκέψη της κλασικά ψυχολογικά θρίλερ τρόμου, όπως «Το μωρό της Ρόζμαρι» ή τους «Άλλους», και ποντάρει στο κλίμα έντονης αγωνίας που πηγάζει από την εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση της ηρωίδας. Επίσης μια τραγική ιστορία (η γέννηση ενός νεκρού αγοριού) που έχει σημαδέψει το ζευγάρι, είναι το κατάλληλο όχημα για να δέσει το κλίμα αμφιβολίας με την πιθανή ψύχωση της ηρωίδας, που όσο διάστημα είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι αρχίζει να βλέπει όλο και πιο παράξενα οράματα ή να μπερδεύει τη φαντασία με την πραγματικότητα. Αρκετά πειστικό και υποβλητικό στις σκηνές όπου ο τρόμος παραμονεύει, το φιλμ δεν αποφεύγει κάποια αχρείαστα jumps cares, αλλά στην κορύφωση της ενορχήστρωσης του τρόμου η μεταφυσική ανατροπή του σεναρίου διαθέτει όχι μόνο τσαγανό αλλά και δυνατές συγκινήσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ