Κινηματογραφος

Η Disney ανακοίνωσε τα sequel των Toy Story και Frozen

Οι περικοπές και τα κέρδη που ψάχνει η εταιρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Disney ανακοίνωσε τα sequel των Toy Story και Frozen - Οι περικοπές και τα κέρδη που ψάχνει η εταιρία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, ανακοίνωσε τα sequel για τις ταινίες «Toy Story», «Frozen» και «Zootopia», καθώς περιέγραψε λεπτομερώς τα σχέδιά του για να αλλάξει την πορεία της επιχείρησης streaming.

Ο Ίγκερ δήλωσε ότι το στούντιο κινουμένων σχεδίων της Disney έχει συνέχειες «στα σκαριά».

Σε μια κλήση προς τους επενδυτές, ο Ίγκερ μίλησε για τα σχέδιά του να αξιοποιήσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα franchise της.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι έχουμε στα σκαριά σίκουελ από τα στούντιο κινουμένων σχεδίων μας για μερικά από τα πιο δημοφιλή franchise μας: “Toy Story”, “Frozen” και “Zootopia”» δήλωσε.

«Σύντομα θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε σχετικά με αυτήν την παραγωγή, αλλά αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς στηριζόμαστε στις ασυναγώνιστες μάρκες και τα franchise μας».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν αντιστοιχούν σε περίπου 3,6% του εργατικού δυναμικού της Disney σε όλο τον κόσμο και αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης 5,5 δισ. δολαρίων (4,5 δισ. στερλινών) και κερδοφορίας της υπηρεσίας streaming Disney+. Ο Ίγκερ δήλωσε ότι «δεν πήρε αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία».

Οι αλλαγές ήρθαν παράλληλα με τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία του, τα πρώτα του από τότε που επέστρεψε στη Disney τον Νοέμβριο.

Η Disney ανέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 8% στα 23,5 δισ. δολάρια μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης κατά 11% σε 1,3 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η Disney+ ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,5 δισ. δολαρίων και οι συνδρομητές της μειώθηκαν κατά περίπου 2,4 εκατομμύρια σε 161,8 εκατομμύρια.

Το σχέδιο προβλέπει την αναδιάρθρωση της εταιρίας σε τρεις τομείς: ψυχαγωγία –που θα περιλαμβάνει ταινίες, τηλεόραση και streaming–, αθλητικό ESPN και πάρκα – εμπειρίες και προϊόντα της Disney.