Κινηματογραφος

Magic Mike. Ο τελευταίος του χορός: I wanna dance with somebody

Κριτική για την ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 858
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριτική για την ταινία «Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός» του Στίβεν Σόντερμπεργκ με πρωταγωνιστές τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σάλμα Χάγιεκ, Αγιούμπ Καν Ντιν, Βίκι Πέπερντιν

Ο γνωστός στρίπερ «Magic» Μάικ Λέιν, παρότι έχει αποσυρθεί από τις ερωτικές πίστες, αναλαμβάνει να ανέβει ξανά στη σκηνή για έναν τελευταίο χορό όταν μια εκκεντρική, ζάμπλουτη κοσμική του κάνει μια παλαβή πρόταση.

Συνεπές, συμπαθητικό αλλά και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις το σίκουελ μιας από τις πιο εμπορικές επιτυχίες του Στίβεν Σόντερμπεργκ (το «Μagic Mike» του 2012 βασιζόταν στην πραγματική εμπειρία του Τσάνινγκ Τέιτουμ ως στρίπερ πριν γίνει διάσημος σταρ, κι είχε σκίσει στα ταμεία) ποντάρει κυρίως στη χημεία που έχουν η Χάγιεκ και ο Τέιτουμ ειδικά στις καυτές χορευτικές σεκάνς. Το σενάριο βασίζεται στην τρέλα της πρώτης που πείθει τον Μάικ να αφήσει τα πάντα για να τη βοηθήσει στο παράτολμο επιχειρηματικό της σχέδιο που «θα βάλει φωτιά στο Λονδίνο». Το φιλμ έχει κάποιες αφέλειες που ευτυχώς ξεπερνιούνται ανώδυνα και βασίζει πολλά στο χιούμορ που αποδομεί τη θεατρική σοβαροφάνεια της αγγλικής πρωτεύουσας για χάρη ενός σόου που αποθεώνει τον ερωτικό χορό με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους!