Κινηματογραφος

Oscars 2023: Η «αλκοολική» Andrea Riseborough παραμένει υποψήφια

Γιατί δίχασε μια ερμηνεία που υμνήθηκε

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Oscars 2023: Η υποψηφιότητα της Andrea Riseborough, τα ερωτηματικά και η «έρευνα» της Ακαδημίας

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Oscars και αρκετοί ήταν αυτοί που έμειναν έκπληκτοι με την υποψηφιότητα της Andrea Riseborough.

Μπορεί η ερμηνεία της ηθοποιού στην ταινία «To Leslie» να απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ωστόσο αρκετοί αναρωτιούνται πώς τελικά κατάφερε να φτάσει στα Oscars. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η εταιρεία παραγωγής δεν διέθετε τα χρήματα για την προώθηση της ταινίας, κάτι που όπως φαίνεται ανέλαβαν να πράξουν χολιγουντιανές διασημότητες και επιφανή μέλη της Ακαδημίας.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ηθοποιοί εκθείαζαν την ταινία είτε μέσω των social media, είτε μέσω κάποιων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν. Σίγουρα η αναφορά σε μια ταινία δεν εμπίπτει σε κάποια παράβαση, ωστόσο η Ακαδημία παρατήρησε πως οι αναρτήσεις των ηθοποιών ήταν διατυπωμένες με παρόμοιο τρόπο.

Φήμες κάνουν λόγο πως ο δημιουργός της ταινίας, Μάικλ Μόρις, μαζί με τη σύζυγό του, Μέρι ΜακΚόρμακ, ήταν αυτοί που ήρθαν σε επαφή με διάσημους ηθοποιούς ζητώντας να επικοινωνήσουν την ταινία στο ευρύ κοινό.

Με αφορμή όλα αυτά η Ακαδημία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει «έρευνα» σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις καμπάνιες προώθησης των ταινιών. Στην ανακοίνωσή της δεν κατονομάζει ούτε την ταινία ούτε και τους συντελεστές της.

«Είναι ο σκοπός της Ακαδημίας να σιγουρέψει πως ο διαγωνισμός των βραβείων πραγματοποιείται με έναν δίκαιο και ηθικό τρόπο και δεσμευόμαστε να το βεβαιώσουμε σε μία συμπεριληπτική διαδικασία βραβείων. Θα διεξάγουμε μία έρευνα σχετικά με τις διαδικασίες προώθησης γύρω από τους φετινούς υποψηφίους, για να επιβεβαιώσουμε πως κανένας κανόνας δεν παραβιάστηκε και να ενημερωθούμε αν χρειάζονται αλλαγές στους κανόνες σε μία εποχή που κυριαρχούν τα social media και η ψηφιακή επικοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των διαδικασιών υποψηφιοτήτων και ψηφοφορίας και υποστηρίζουμε τις αυθεντικές απλές προωθήσεις για καταπληκτικές ερμηνείες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία.

Να σημειωθεί ότι παρά τις φήμες που κυκλοφορούν η ηθοποιός θα παραμείνει υποψήφιαόπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των βραβείων.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Λέσλι είναι μια φτωχή μητέρα στο Τέξας που πασχίζει να προσφέρει στον γιο της μια καλύτερη ζωή, κερδίζει ένα ποσό στο λαχείο, λίγο αργότερα τα χρήματα εξαφανίζονται και η πρωταγωνίστρια παλεύει μόνη με τον εθισμό της στο ποτό.

«Σκληρό δράμα του σύγχρονου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, που βασίζεται σε αυθεντικά περιστατικά και διατηρεί ατόφιο το κλασικό μοντέλο της ιστορίας αναπάντεχης ανόδου και ξαφνικής πτώσης», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης στην κριτική του για την ταινία που δημοσιεύτηκε στην ATHENS VOICE.

Με πληροφορίες από BBC