Κινηματογραφος

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου χαρακτήρισε τους υπερήρωες «θλιμμένες φιγούρες»

Στο παρελθόν ο σκηνοθέτης τις έχει χαρακτηρίσει «πολιτιστική γενοκτονία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
inaritu
Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ινιαρίτου κατά των superhero movies: «Οι σούπερ ήρωες είναι θλιμμένες φιγούρες» - Πώς τις έχει αποκαλέσεισ το παρελθόν

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου δεν έχει την καλύτερη γνώμη για τις ταινίες με υπερήρωες.

Ο ίδιος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αποστροφή για το συγκεκριμένο είδος κινηματογράφου στο πρόσφατο Tea Party BAFTA, που διοργάνωσε η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες.

Αποκαλώντας τους υπερήρωες «θλιμμένες φιγούρες», ο Ινιαρίτου είπε: «Βλέπω ήρωες κάθε μέρα. Βλέπω όμορφους ανθρώπους να περνούν πραγματικά πολύ δύσκολες καταστάσεις και να κάνουν απίστευτα πράγματα. Και αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέομαι κάπως. Αλλά τέτοιου είδους ήρωες με υπερδυνάμεις, πραγματικά το χρειαζόμαστε αυτό;»

Το 2014 οι δηλώσεις του γνωστού σκηνοθέτη για τις ταινίες με υπερήρωες έλαβαν ευρεία δημοσιότητα.

Ο σκηνοθέτης τις χαρακτήρισε «πολιτιστική γενοκτονία» με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας του «Birdman or (the Unnexpected Virtue of Ignorance)» μιας σκοτεινής κωμωδίας για έναν πρώην σταρ κινηματογραφικής τριλογίας με υπερήρωες (Μάικλ Κίτον) που προσπαθεί να αναβιώσει την καριέρα του ανεβάζοντας ένα έργο στο Μπρόντγουεϊ. Το φιλμ «Birdman» απέσπασε πολλά όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ταινίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ