Κινηματογραφος

Η Εύα Γκριν κατηγορείται πως αθέτησε το συμβόλαιό της - Παρουσιάστηκε ως «ντίβα» από εταιρεία παραγωγής

Τα μηνύματα στο What's App, οι μηνύσεις και η δικαστική διαμάχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Γκριν
Η Εύα Γκριν © EPA/Alejandro Garcia

Η Εύα Γκριν κατηγορείται πως αθέτησε το συμβόλαιό της - Παρουσιάστηκε ως «ντίβα» από εταιρεία παραγωγής - Τα μηνύματα στο What's App, οι μηνύσεις και η δικαστική διαμάχη

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Εύα Γκριν παρουσιάστηκε άδικα ως «ντίβα» από παραγωγούς και χρηματοδότες σε μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η ευθύνη για την ματαίωση ταινίας επιστημονικής φαντασίας στην οποία υποτίθεται ότι θα πρωταγωνιστούσε, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το πρώην κορίτσι του Μποντ μηνύει τις εταιρείες White Lantern Films και SMC Speciality finance για την αμοιβή της ύψους 1 εκατ. δολαρίων (807.000 λιρών) για την ταινία A Patriot, αλλά οι δύο εταιρείες ανταπέδωσαν την αγωγή, ισχυριζόμενες ότι η Γκριν αποσύρθηκε και παραβίασε το συμβόλαιό της.

Τα αποδεικτικά τους στοιχεία περιλαμβάνουν υβριστικά μηνύματα στο WhatsApp, μεταξύ άλλων στα οποία αναφερόταν στον εκτελεστικό παραγωγό της ταινίας Jake Seal και στον συνάδελφό του Terry Bird ως «σκέτο εμετό» και «γ@$#ένο ηλίθιο» αντίστοιχα.

Κατά την έναρξη της 11ήμερης δίκης στο κεντρικό Λονδίνο, ο Edmund Cullen KC δήλωσε ότι οι επικρίσεις για την πελάτισσά του ήταν αδικαιολόγητες και ότι το A Patriot ήταν ένα έργο που ήθελε να παίξει η Γκριν, για το οποίο μόχθησε πολύ για να γυριστεί.

Είπε στο δικαστήριο: «Αυτή η υπόθεση έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει την πελάτισσά μου ως... ντίβα για να πρωταγωνιστήσει σε πρωτοσέλιδα και να βλάψει τη φήμη της».

Στη γραπτή του επιχειρηματολογία, είπε ότι «φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να αμαυρώσει το όνομα μία ηθοποιού που δεν έχει παραβιάσει κανένα συμβόλαιο ή δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα γυρισμάτων σε μια καριέρα 20 ετών.

«Παραδόξως η Γκριν επικρίνεται εκτενώς για την υποτιθέμενη παράλογη συμπεριφορά της, ενώ στην πραγματικότητα τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι προσπαθούσε σταθερά να διασφαλίσει ότι η ταινία θα ήταν της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, μεταξύ άλλων κάνοντας επανειλημμένες προσφορές να συνεισφέρει με δικά της κεφάλαια για την πρόσληψη κατάλληλου συνεργείου».

«Το πρόβλημα ήταν ότι το έργο δεν είχε ποτέ καμία σωστή οικονομική βάση. Η πραγματικότητα ήταν ότι επρόκειτο για μια παραγωγή που δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί και οι κατηγορούμενοι το γνώριζαν αυτό».

Από την πλευρά τους, οι αντίδικοι υποστήριξαν ότι το σενάριο είχε «επαρκείς πόρους», αλλά ότι η Γκριν δεν είχε συνηθίσει να εμφανίζεται σε ανεξάρτητες ταινίες χαμηλότερου προϋπολογισμού εκείνη την εποχή και έθεσε «υπερβολικές απαιτήσεις πέρα από τις οικονομικές πραγματικότητες της ταινίας και του προϋπολογισμού της».

Ισχυρίζεται ότι η Γκριν «δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμη, πρόθυμη και ικανή να εκπληρώσει την υποχρέωσή της, ενώ συνωμότησε για να δώσει την εντύπωση ότι ήταν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία πρόθεση να συμμετάσχει στην προτεινόμενη εκδοχή της ταινίας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ