Κινηματογραφος

Εκτός ελέγχου: Ο Leonidas των αιθέρων

Κριτική για την ταινία του Ζαν-Φρανσουά Ρισέτ

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 856
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριτική για την ταινία «Εκτός ελέγχου» του Ζαν-Φρανσουά Ρισέτ, με πρωταγωνιστές τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάικ Κόλτερ, Γιόσον Αν, Τόνι Γκόλντγουιν

Ένας πιλότος θα βρεθεί στη δίνη μιας εμπόλεμης ζώνης όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας θα αναγκαστεί να προσγειώσει το επιβατηγό αεροσκάφος του σε νησί που κατοικείται αποκλειστικά από δολοφόνους τρομοκράτες.

Η νέα περιπέτεια του Τζέραντ Μπάτλερ (ο Leonidas των «300») σε σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ («Υπ’ αριθμός ένα δημόσιος κίνδυνος») αφορά στην προσπάθεια ενός πιλότου επιβατηκού αεροσκάφους που πετάει πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, να προσγειώσει το αεροπλάνου του όταν ένας κεραυνός νεκρώνει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Παρότι οι ατυχίες δεν έχουν τελειωμό για τους ελάχιστους (μόλις 14, ανάμεσά τους κι ένας συλληφθέντας δολοφόνος που οδηγείται για έκδοση στις Φιλιπίνες) επιβάτες, ο ηρωικός πιλότος τους τα κάνει όλα: προσγειώνει χειροκίνητα το αεροπλάνο σε μια ζούγκλα, αφοπλίζει επικίνδυνους τρομοκράτες, σκοτώνει χωρίς έλεος εκείνους που «απειλούν την ασφάλεια των επιβατών του». Δράση, ένταση και ατελείωτοι σκοτωμοί σε μια περιπέτεια που δεν διαθέτει ίχνος αληθοφάνειας.