Κινηματογραφος

O Αλέκος Αλεξανδράκης στην πρώτη του ταινία στον κινηματογράφο

Το ρετρό βίντεο της Φίνος Φιλμ που γυρίζει πίσω τον χρόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στην ταινία «Συνοικία Το Όνειρο»
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στην ταινία «Συνοικία Το Όνειρο» © Finos Film/Instagram

Αλέκος Αλεξανδράκης - Η πρώτη του ταινία στον κινηματογράφο σε ηλικία 23 ετών - Το ρετρό βίντεο της Finos Film

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν από τους πιο δημοφιλής ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Οι χαρακτηριστικοί ρόλοι που υποδύθηκε στη «μεγάλη οθόνη» έχουν αφήσει εποχή. 

Η Φίνος Φιλμ ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram με τον Αλέκο Αλεξανδράκη σε ηλίκια 23 ετών.

Είναι η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία. Το ημερολόγιο έγραφε 1951 και η ταινία είναι «Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν». Το φιλμ βασίζεται σε μουσικό ρομάντζο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Φτερό στον Άνεμο» και αποτέλεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς.

Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα από την ταινία με πρωταγωνιστές τους Άννα Καλουτά, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλη Στολίγκα, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Περικλή Χριστοφορίδη, Γιάννη Γκιωνάκη, Γεωργία Βασιλειάδου, Λιάνα Βιτσώρη, Σταύρο Ιατρίδη και Θανάση Τζενεράλη.

Σημειώνεται ότι αρχικά τον ρόλο της Άννας Καλουτά ήταν να παίξει η Ειρήνη Παππά.

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Στη λεζάντα αναφέρεται: «Το Σάββατο 21/1 στις 22:00 η ΕΡΤ μας γυρίζει πίσω στο 1951, με τον Αλέκο Σακελλάριο να σκηνοθετεί το αισθηματικό δράμα “Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν”, με τη θεατρική ντίβα της εποχής Άννα Καλουτά και τον -μόλις 23 ετών- Αλέκο Αλεξανδράκη στην πρώτη του ταινία στην Φίνος Φιλμ.

» Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου του 1951 και έκανε αίσθηση σε κοινό και κριτικούς. Ως ντοκουμέντο στην ταινία διασώζεται ένα πλάνο έξω από το παλιό κτίριο της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας, που αργότερα γκρεμίστηκε.

» Περίληψη: Ένας νεαρός, όμορφος αλλά φτωχός φοιτητής μουσικής θαμπώνεται από μια μεγαλοαστή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τις σπουδές του, αλλά και από την όμορφη πλην φτωχή αγαπημένη του. Η νεαρή, όμως, δεν έχει σκοπό να αφήσει τα πλούτη να επισκιάσουν την αγάπη τους».

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα υπέροχο αφιερωματικό βίντεο από τη Finos Film για τον Αλέκο Αλεξανδράκη, με αφορμή την επέτειο από τη γέννησή του.

Διαβάστε ακόμη τη συνέντευξη στην Athens Voice «Φίνος Φίλμς: Γιατί οι ταινίες του Φίνου λατρεύονται ακόμα;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ