Κινηματογραφος

Με μαριχουάνα πληρώθηκε ο αφηγητής της ταινίας «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι»

Τι δήλωσε ο Τζον Λαροκέτ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Texas Chainsaw Massacre»: Ο αφηγητής της ταινίας του 1974 πληρώθηκε με μαριχουάνα 

Ο ηθοποιός Τζον Λαροκέτ αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» Τόμπ Χόμπερ τον πλήρωσε με μια ποσότητα μαριχουάνας για να κάνει την αφήγηση της.

«Ισχύουν οι φήμες, πραγματικά», είπε σε συνέντευξή του με το Parade. «Μου έδωσε λίγη μαριχουάνα ή σπιρτόκουτο ή όπως το αποκαλείται αυτές τις μέρες. Βγήκα από το στούντιο ηχογράφησης και τον χτύπησα στην πλάτη και είπα, 'Καλή σου τύχη!'» «Κάνεις κάτι δωρεάν το '70 και παίρνεις λίγα χρήματα το '90», είπε. "Είναι σίγουρα ένα credit που έμεινε στο βιογραφικό μου».

Το φιλμ «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» μας γνώρισε τον Leatherface, έναν από τους πιο εμβληματικούς και ίσως και πιο τρομαχτικούς χαρακτήρες του είδους, στοιχειώνοντας με εφιάλτες γενιές και γενιές θεατών. Και γι΄ αυτόν τον λόγο παρέμενε, για πολλά χρόνια, μια ταινία ταμπού, λόγω της ωμής βίας, απαγορευμένη για χρόνια σε αρκετές χώρες του κόσμου, ακόμα και στην ίδια την Αμερική.

Η ταινία αρχικά απαγορεύτηκε σε χώρες όπως η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Βραζιλία.

Η δράση του ψυχοπαθή δολοφόνου βασίζεται ως ένα σημείο και στον Εντ Γκέιν, τον Αμερικανό serial killer που έφτιαχνε αντικείμενα από ανθρώπινα μέλη και ενέπνευσε και άλλες ανάλογες ταινίες, όπως το «Ψυχώ» και τη «Σιωπή των Αμνών».